div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Türkiye’de geliştirilen masaüstü Strateji oyunu Incorporated çıktı!

- Advertisement -

Türkiye’de geliştirilen masaüstü strateji oyunu “Incorporated” piyasaya çıktı.

Türkiye’de geliştirilen ilk Eurogame’lerden biri olan, dünya ekonomisi, piyasalar ve politik gelişmelerin konu edildiği strateji oyunu “Incorporated” piyasaya çıktı. Oyun, Almanya’nın Essen kentindeki Spiel 2016 oyun fuarında da sergilenecek.

bw1a8000

Oyunun mekanik tasarımını Can Adatepe, grafik tasarımını ise Sebastian Koziner ve Cem Akkartal yaptı. Oyun, aynı zamanda Can Adatepe’nin tasarladığı ilk board game olma özelliğine de sahip…
Incorporated’de oyuncular, hepsi kendine has özelliklere sahip devasa küresel şirketleri kontrol edip, küçük şirketleri yutarak tekel olmaya çalışıyorlar. Amaçları; arka planda gelişen dinamik dünya ekonomisine ve jeopolitik olaylara uyum sağlayarak oyun sonunda en çok para kazanan şirket olmak…
Incorporated, benzer ekonomi temalı masaüstü oyunlarda bulunmayan bazı mekanikleri de içinde barındırıyor. Küresel ekonomideki ani yükseliş ve düşüşler, oyuncuların kar beklentilerini her tur değiştiriyor. Ayrıca oyuncular satın almalarını borçla finanse edebildiklerinden sınırsız miktarda nakit kullanabiliyorlar.

bw1a7976

Oyundaki olay kartlarının çeşitliliği sayesinde, her oyunda farklı bir ekonomik ve jeopolitik senaryo gerçekleşiyor. Kimi oyunlarda dünya ekonomisi yerlerde sürünüp, oyuncular satın almalarda son derece cimri davranırken, kimi oyunlarda büyüyen Asya ekonomisindeki yeni pazarlara girmek için akıl almaz paralar saçıyorlar. Bir bakmışsınız Rusya’da gerçekleşen rejim değişikliği oyuncuların o ülkedeki tüm yatırımlarını tek hamlede yok ederken, bir de bakmışsınız ki Çin Amerika’yı geçip dünyanın yeni lideri olmuş…
Üç – dört kişi ile oynanan, özellikle ekonomi ve savaş oyunları türlerinden hoşlanan masaüstü oyuncularına hitap eden oyunun dünya ekonomisinin nasıl işlediği ile ilgili öğretici bir yönü de bulunuyor.
Incorporated, yalnızca İngilizce görseller ve İngilizce kullanım klavuzu ile sınırlı miktarda basılarak yurtdışında “amazon.com” üzerinden satışa sunuldu. Ayrıca 25 Ekim’den sonra Türkiye’de de “gittigidiyor.com” üzerinden satışa sunulacak olan Incorporated, yakın zamanda Türkçe kullanım kılavuzu ile birlikte satılacak.

bw1a7985

- Advertisement -

Oyun hakkındaki resimler, kullanıcı yorumları ve daha fazla bilgi için:
https://www.boardgamegeek.com/boardgame/210101/incorporated

Basın Bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler