div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Turok: 18 yıl önceki kadar berbat görünüyor!

- Advertisement -

3D’nin de desteğiyle birlikte FPS’lerin alıp yürüdüğü bir dönemde bile gözlerimizi dağlamayı başaran oyun geri döndü.

Açık konuşayım oyunu parladığı konsolda, yani N64’te hiç oynamadım. Haliyle N64’teki FPS yokluğunda ne kadar müthiş hisler uyandırmıştı da bu kadar meşhur olmuştu, hiç bir fikrim yok. Oyunu çıkışından kısa süre sonra, sadece PC’de oynamış ve arkadaşlarımın neden bu kadar sevdiğini de anlayamamıştım açıkçası. Oyunun grafikleri de belki N64’te müthiş sayılabilirdi ancak PC’de feci gözüküyordu bana kalırsa. Garip oynanış mekaniğine ısınamadım ve oyun başında geçirdiğim saatlerde eğlendiğimi de söyleyemem. Kısaca Turok’un bende bıraktığı anılar o kadar kötüydü ki 2008’de üretilen yeni versiyonunu da oynamadan geçtim.

Şimdi kendisini “eski oyunları yeniden canlandırmaya adamış” bir stüdyo olan Night Dive tarafından oyunun ilk versiyonu, yani Turok: Dinosaur Hunter yeniden elden geçirilip piyasaya sürülüyor. 17 Aralık’ta Steam ve GOG üzerinden satışa sunulacak oyun sizin de görebileceğiniz gibi “retro” değil, bayağı “eski” gözüküyor. Aradan geçen yıllar oyunun grafiklerini sevimli kılmadığı gibi Night Dive’ın oyunu yenilemek adına çıkarttığı iş de tartışılır.

Gatling Gun kullanabilen dinozorlar ile savaşmak ilginizi çekiyorsa bir bakın derim, en kötü ihtimal bu oyundan sonra 2008’deki Turok’u dener ve muhtemelen seversiniz de.

Haberler

4 YORUMLAR

      • Bir not eklemem gerekiyor, vaktiyle oyunu çıktıktan kısa bir süre sonra PC’de oynamıştım ve açıkçası kendi zamanı için de muhteşem bir yapım değildi. Yazıda da bunu belirttim okuyabileceğiniz gibi.

        Night Dive Studios’un “eski oyunları yeniden canlandırıyoruz” başlığı altında çıkarttığı şu işi beğendiğinizi söylüyorsanız saygı duyarım, ancak oldukça başarılı bulduğum System Shock: Enhanced Edition’dan sonra çok daha iyisini beklerken benim gördüğüm şey 1997’de oynadığım oyunun aynısından ibaret.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler