div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

TWC 2016: Futbolu bırak, Espor’a bak!

- Advertisement -

Hangi firmaya aitti tam olarak hatırlamıyorum. Bir reklamda Futbol milli takımımız son dakikada top direkten dönünce şampiyonaya gidemiyor, insanlar futboldan soğuyor, futbol sahaları halka açık piknik alanlarına dönüştürülüyordu. Dün çoğumuzun aklına buna benzer sahnelerin geldiğini tahmin ediyorum.

Ülkece zor durumlardan geçiyoruz, malum, futbol milli takımımızın durumu da yardımcı olmuyor. Diğer taraftan sevindirici gelişmeler de olmuyor değil. Esporlar konusunda henüz potansiyelini açığa çıkaramasa da hızlı bir şekilde gelişimini sürdüren ülkemize bir iyi haber de CS:GO’dan, yani TWC 2016’dan geldi.

Belgrad’da düzenlenen ve toplamda 100.000$’lık para ödülünün dağıtıldığı turnuvada Çağatay “DESPE” Sedef, İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş, Ahmet “paz” Karahoca, Engin “MAJ3R” Küpeli ve Buğra “Calyx” Arkın’dan oluştan Türk ekibi, yarı finalde Fransa’yı 2-1 yendikten sonra finalde Arjantin’in rakibi oldu.

Toplamda 8 takımın katıldığı şampiyonada finale kadar çıkan milli takımımız Train haritasındaki maça 0-11’lik seriyle başladıktan sonra muhteşem bir geri dönüşe imza atarak 16-14 ile geri dönmeyi başardı. Overpass haritasında 5-16 ile kaybettikten sonra, kazananı belirleyecek olan Cobblestone haritasında ise 16-8’lik galibiyet ile şampiyonluk kupasına uzanmayı başardı ekibimiz.

Elbette bu sadece başlangıç ve potansiyelin ne olduğunu göstermesi açısından da çok önemli. Gurur duyduk, içimizde umut çiçekleri tomurcuklandı, bir kez daha tebrik ediyoruz.

4757

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler