div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Ultra Street Fighter 4 bozuk çıktı!

- Advertisement -

Yeni konsollar, “next-gen” halleriyle dövüş oyunları açısından epey yokluk çektiler. Mortal Kombat X’un piyasaya çıkışıyla bu acı biraz daha dinerken gerilerden gelen Ultra Street Fighter 4, beklenen çıkışını geçtiğimiz günlerde nihayet gerçekleştirdi. Ancak şu an oyun o kadar zavallı bir durumda ki çıkmasa daha iyiymiş diye düşünmek işten bile değil.

USF4 oyuncularından yoğun bir şekilde gelen çok fazla sayıda şikayet var ortalıkta. Mesela, Juri’nin hareket ederken yaptığı hareketlerin görüntüsünü arkasında bıraktığını gösteren bir video izledim az önce ve şok oldum. Hemen arkasından Dudley’e ait bir video geldi ve Dudley her hareket ettiğinde -özellikle zıpladığında- silah patlamasına benzer bir ses çıkıyordu. Tarif etmesi zor şeyler bunlar, o yüzden bence aşağıdaki videoları bir gözden geçirin bence:

Juri
Dudley

Hatalar bunlarla da kalmıyor ayrıca. Oyunun menüleri arasındaki geçişlerde sanki özellikle yapılmış gibi bir “slow motion” efekti söz konusu. Oynanışı bizzat etkilemeyen bir hata olsa da acilen onarılması gereken hatalardan bir tanesi bu da.

Oynanışı direkt olarak etkileyen en önemli kusuru da sona bıraktım. Tuşa basma ve karekterin hareket etmesi arasındaki süre, yani LAG dediğimiz olay, oyunun PS4 portunda tavan yapmış durumda. DisplayLag (www.displaylag.com) adlı web sitesinin çalışmasına göre durum şöyle;

• Ultra Street Fighter 4 (PS4): 60 FPS / 8.0 frames (133 ms) / Bad

Karşılaştırma açısından olayı Xbox360 ve PS3 kanalına taşırsak;

- Advertisement -

• Ultra Street Fighter 4 (Xbox360): 60 FPS / 5.1 frames (85 ms) / Excellent
• Ultra Street Gighter 4 (PS3): 60 FPS / 6.4 frames (107 ms) / Great

Kısacası, USF4’ün PS4 portu şu anda oynanamayacak durumda ama merak etmeyin, Capcom kırmızı alarm durumuna geçti bile. Eğer benim gibi oyunun çıkışını PS4’e bekleyenlerdenseniz, biraz daha beklemenizde yarar var.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler