div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Uncharted 2, PS4’te nasıl görünüyor?

- Advertisement -

Nathan Drake Collection’ın bizlerle buluşmasına iyiyden iyiye az zaman kaldı sayılır, nihayet Uncharted 2’nin detaylı bir oynanış videosunu da izleyebildik.

Ps3’ün en önemli hitleri ‘remastered’ furyasından nasiplenmek adına teker teker yeni nesil konsollarımıza çıkartma yapıyor bugünlerde. The Last of Us, God of War, Uncharted derken geriye sadece Gran Turismo (ki hiç yok öyle bir ihtimal!) ve Killing Zone kaldı gibi gözüküyor “büyük abiler” arasından.

Nathan Drake’in hikayesini Ps3’ten Ps4’e aktarmak adına Naughty Dog’ın önceki zorlu The Last of Us deneyimi hem olumlu, hem de olumsuz katkı yaptı. Bu açıklamanın resmileşmesi için beklememiz gerekti zira The Last of Us’ı aktarım aşaması ciddi anlamda sıkıntılar ile doluydu. Basitçe oyun Ps3’ten Ps4’te direkt aktarılmak istendiğinde istenildiği gibi çalışmıyordu. Oyunun komut setleri lineer, birbiri ardına gelen dizilerden oluşuyordu ve Naughty Dog bu algoritmayı kullanarak oyunu remastered etmek istediğinde 60fps’i yakalamasının kaçınılmaz olduğunu biraz geç de olsa farketmişti. Elbette hemen farklı bir strateji uygulandı, işlemler iki thread’e bölündü ve cpu gücünün bir kısmı ilk sahneyi işlerken, diğer kısmı da bir sonraki sahneyi işleyecek şekilde komut setleri elden geçirildi, böylece sekiz çekirdekli Ps4 işlemcisinin gücünden maksimum verim ile faydalanıldı ve biz de keyifli bir The Last of Us Remastered tecrübesi yaşadık.

Uncharted 2’nin oynanış videosu aşağıda, 60fps’de kalmak konusunda oyun oldukça iyi durumda gibi gözüküyor şimdiden.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler