div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Windows 10 korsan oyunları bloke edecek!

- Advertisement -

Elbette korsan kullanmadığınız için hiç birinizi etkilemeyeceğinin farkındayız ama yine de bu konunun üzerinde durmakta fayda var.

27 Temmuz’da son haliyle kullanıcılara sunulan Windows 10’a pek çoğumuz geçtik bile. Genel anlamda oyunlarda sorun yaşamıyorsak da bazı programlarda ciddi sıkıntılar ile karşılaştığımız söylenebilir. Bununla birlikte Xbox’tan stream özelliği gibi oldukça keyifli eklentilerin de zaman içinde tadını çıkartmaya başlayacağız.

Alphr’ın haberine göre Windows 10 ile beraber yenilenen yeni son kullanıcı sözleşmesi Microsoft’a bilgisayarınızı korsan yazılımlara karşı tarama ve bulması halinde de onu bloke etme ve size sormadan sistemden kaldırma yetkisi veriyor. Bunun uygulamaya dökülüp dökülmediği ise, henüz net değil. En azından bu şekilde bir rapor veya bir şikayet görmedik ama artık Microsoft’un elinde bunu yapabilmek için kapı gibi bir yetki var ve bu yetkiyi kullanmaktan kaçınacaklarını da sanmıyoruz.

Durum böyle arkadaşlar, elbette hemen hepiniz korsan oyun devrini arkanızda bırakmışsınızdır, yine de aklınızda bulunsun. 😉

Haberler

7 YORUMLAR

  1. Çok iyi olur. Hem oyunlara Türkçe dublaj veya altyazı desteği gelir hem de eline oyun(korsan) geçen herkes “ben Gamerim” diyemez ve asıl Gamerların değeri artar.

  2. Abi korsan kullanmıyorum ama şöylede birşey var, misal Need For Speed Underground 2 bildiğiniz üzere ülkemizde yer etmiş oyunlardandır ve satışı bulunmamakta daha doğrusu Taiwan da bile EA.com üzerinden satılıyor ama türkiye satışı açık değil e tabi hotspot kullanarak alabilirsin VİSA kartın oluğu sürece ama HOTSpot kullanarak kendini başka bi ülkede göstermekte yasal bir hareket olmuyor. 🙂 PC de 18 tane oyun var bir o birde Mafia korsan çünkü satışı yok 😀 mecburum korsan kullanmaya çok saçma bi uygulama olur yani.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler