div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Woolfe’nin isim hakkını Rebellion devraldı!

- Advertisement -

Oldukça potansiyelli bir yapım olan Woolfe’un yapımcısı bilindiği gibi iflas etmişti.

Başarıyla sonuçlanan Kickstarter projesinin ardından bütçeyi arttırmadan oyunu 2D’den 3D’ye çevirme kararı alan GRIN maalesef oyunun satışları beklentileri karşılamayınca finansal açıdan içinden çıkılmaz bir noktaya gelmiş ve iflasını açıklamıştı. Kickstarter’da destek veren oyunculara da destekleri karşılığında verilen sözler maalesef tutulamamıştı.

Bu durumun sebebini açıklayan uzun bir blog postu atan firma, bütçeyi arttırmadan oyunun derinliğini arttırmayı denediklerini ve istedikleri şeylerin öyle imkansız şeyler de olmadığını, ancak bunların yaratım, üretim ve sorunlarını çözme konusundaki sorunların ve özellikle de oyunun 2D’den 3D’ye geçirilmesinin yarattığı maliyetlerin yüksekliğinin projeyi finansal açıdan zor durumda bıraktığını, satış rakamlarının düşüklüğünün de kendilerini bu yola ittiğini belirtmişti hatırlayacağınız üzere.

Woolfe’un tarihe karışmasına üzülürken keyifli bir haber aldık. Sniper Elite serisi ve Zombie Army Trilogy ile tanıdığımız Rebellion oyunun isim haklarını satın aldı ve önümüzdeki yıllarda bu seriden yeni oyunlar görmemiz oldukça olası gözüküyor.

Şu devralınma hikayesi de oldukça “indie” aynı zamanda. Rebellion’dan iki kişilik bir ekip Belçika’ya geçerek oyunun kaynak kodlarının yer aldığı harddiski ve firmanın kickstarter’a destek verenlere göndereceğine söz verdiği ancak kimi damga beklediği için, kimi de firmanın kargoya verecek parası kalmadığı için gönderemediği hediyeleri teslim alıp, kapalı kasalı bir kamyonete yükleyerek İngiltere’ye geri dönmüşler. 🙂

Güzel haberler bunlar, Rebellion’da takdir ettiğimiz bir firmadır, yolları açık olsun.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler