div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

World of Warships nihayet beta’dan çıkıyor!

- Advertisement -

Wargaming’in efsanevi World of Tanks’inin pabucunu dama attırabilme potansiyeli olan yeni oyunu 17 Eylül’de çıkışını yapacak.

World of Tanks ile tepe noktasında 60 milyon kullanıcı sayısına ulaşan, peşinden gökleri fethetmeyi planladığı World of Warplanes ile ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Wargaming’in üçlemesinin son bölümü bir süredir beta aşamasındaydı bilindiği üzere. Oyun bu aşamadayken dahi (eksik ülke ve gemileri saymazsak) oldukça tamamlanmış ve sorunsuz gözükmekteydi ve server’larında bulunan anlık kullanıcı sayısı World of Tanks veya War Thunder’ın gerisinde de değildi.

Son olarak uzun süredir beklenen alman gemilerinin, ki içinde kaptanı Hans Langsdorff’un “Kendi hızındaki gemilerin en güçlüsü, kendi gücündekilerin de en hızlısıdır.” diye tarif ettiği Graf Spee, Bismarck ve Scharnhorst efsaneler de bulunuyor, yakın zamanda oyuna ekleneceğini duyuran Wargaming, bu rüzgardan yararlanmak için de Bismarck’ın ikiz kardeşi Tirpitz’i 200tl’lik bir paket içinde satışa sunmuştu.

World of Warships izometrik kameradan oynanan bazı rakipleri (Navy Field gibi) olmasına rağmen, sınıfında tıpkı World of Tanks’in ilk çıktığı günlerdeki gibi benzersiz şu anda. Oyun genel mekanikler anlamında World of Tanks’in teknoloji ağacı, gelişim ve ekonomi dinamiklerini kullanıyor ancak diğer iki oyuna ekonomi açısından henüz bağlanmış değil. Oyun açık beta’da olmasına rağmen premium gemileri şimdiden satın almanız mümkün. Henüz açıklanmamasına rağmen Wargaming’in diğer iki oyunda yaptığı gibi, beta’da belli bir süre geçiren (savaş sayısı oluyor genelde) oyunculara daha sonra satın alamayacağınız eşsiz gemiler gibi bazı ödüller vereceğini tahmin ediyorduk ancak henüz böyle bir ödül duyurulmadı. Wargaming’in eskisi kadar cömert olmadığını da düşünürseniz, “Birleşik ekonomi” ve “Birleşik Free XP” ile beraber bu konuda da beklentinizi azaltmanızı öneriyorum.

Almanya’nın da ekleneceğini ekleyelim ancak şimdilik dört ülke (Rusya, İngiltere, USA ve Japonya) oyuna eklenmiş durumda ancak bu ülkelerden sadece USA ve Japonya bir teknoloji ağacına sahip. Rusya ve İngiltere tarafında ise şimdilik sadece satın almanız gereken premium gemiler mevcut. Ayrıca diğer oyunlardan farklı olarak beta’ya bir rütbe sistemi eklenmiş, mesela ilk seviyede sadece botlara karşı savaşabiliyorsunuz ve seviye atladığınızda önce diğer oyunculara karşı savaşma hakkını kazanıyor, sonra free xp kazanmaya başlıyor, sonra da gemilerin daha önce ulaşmadığınız bazı geliştirmelerine ulaşıyorsunuz.

Beta’da belli bir sayıda savaş sayısına ulaşan herkese eşsiz bir gemi verilme ihtimali halen mevcut, o yüzden önümüzdeki iki haftada mümkün olduğu kadar savaş yapmanızı ve mümkünse toplam savaş sayınızı 700’ün üzerine çıkartmanızı tavsiye ederim.

11539037_10153398926875270_4629038355348140335_o

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler