div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Xbox One’ın yeni menüsünde bir gezintiye var mısınız?

- Advertisement -

Yeni Xbox One dashboard’a ait bir video turu izlemeye ne dersiniz?

Tüm Xbox kullanıcıları o tarihte yeni geliştirilmiş bir menüye kavuşacaklar. Yeni özellikler arasındaki en bomba olan dikey olarak aşağı kaydırılabilir ana menü diyebiliriz. Oynamakta olduğunuz oyun veya uygulama yine ekranın tam ortasında görebileceğiniz durumdayke,n aşağı kısımlara baktığınızda kullanmakta olduğunuz araçlar ve diski göreceksiniz.

Her bir uygulama ve oyun paneli bilgiler ve takip edebileceğiniz linkler içermekte, örneğin, oyun merkezi sayfasında yenilikler ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar bulabilirsiniz. Butonlar da ana Ekranın en alt kısmına yerleştirilmiş ve kolayca sağ kısımdan ulaşılabilir durumdalar.

Sonuç olarak ana ekranın sol tarafı artık Xbox Guide olarak geçiyor, burada arkadaş listenizi, partileri, gelen mesajları, ayarları ve uygulamaları düzenleyebilirsiniz. Buraya aynı zamanda herhangi bir oyun esnasında Xbox One controller üzerindeki Home Button’a çift tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Microsoft kontrol paneli üzerindeki diğer sekmeleri gösterme konusunda ihmallerde bulunurken topluluk sekmesi arkadaşlarınızın başlıca haberlerini saklıyor, bu sırada OneGuide hangi televizyon programlarının ve filmlerin en tercih edilir ve trend olduğunu size bildiriyor.

4 ana kategoriden oluşan Store Page’e gelirsek burada da oyunlar, uygulamalar, TV, film ve müzik sekmelerini buluyor olacaksınız.

Yeni Windows 10’un yaratıcısı Microsoft’a teşekkür borçluyuz çünkü preview sayesinde yeni menüyü beta formunda kullanabilme olanağımız oldu ve çabucak bu formata alıştık.

- Advertisement -

12 Kasım Xbox One’ın geriye uyumluluk programına start vereceği gün olacak aynı zamanda. Microsoft erişime kapalı olan 100 adet oyundan fazlasını elde etme imkanı sağlayabileceği konusunda sözler verirken, 9 Kasım tarihinde yapılacak anonsu beklememizi söyledi.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler