div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Xbox One geriye uyumluluğu en fazla istenen oyun hangisi?

- Advertisement -

E3 2015’in en fazla konuşulan hikayelerinden biriydi şüphesiz, Xbox One bundan sonra Xbox 360 oyunlarını da geriye dönük olarak destekleyecek ve Xbox’ın hiç olmadığı oyun zenginliğine kavuşmasını sağlayacaktı.

Elbette bunun daha sonra kulağa ilk geldiği anki kadar kolay olmayacağı ortaya çıktı. Kutulu oyunların değil, Xbox Live üzerinden indirilen oyunların desteklenecek olması (ki buna bir yol bulundu) ve henüz desteklenen oyunlar listesinin zayıflığı, bu projenin fonksiyonel hale gelmesi için biraz daha beklememiz gerektiğini ortaya koyuyor.

Microsoft bu listeyi kullancıların talepleri doğrultusunda büyütmek için çalışmalara başladı bile. Bu adresten ulaşabileceğiniz anketten hangi oyunun geriye uyumluluğu konusunda öncelik istediğinizi seçebiliyorsunuz. Şu anda Red Dead Redemption lider durumda, hemen arkasında ise Call of Duty: Black Ops II ve Skyrim geliyor küçük farklar ile.

Bu arada Microsoft cephesinden yapılan yorumlar, geliştirici ekibin bu fikir ilk ortaya atıldığında geriye uyumluluğun imkansız olduğunu düşündüklerini, ancak Xbox One’ın sahip olacağı oyun seçeneklerinin daha önce hiç bir Xbox versiyonuna nasip olmamış bir seviyeye gelecek olmasının yarattığı tutkuyla hiç bıkmadan çalışmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Bir diğer nokta, geriye uyumluluk henüz tüm Xbox kullanıcılarına sunulan bir özellik değil, bunun için Xbox Preview sistemine kayıt olmanız gerekiyor.

Xbox One uyumlu oyunlar
A Kingdom for Keflings
A World of Keflings
Alien Hominid HD
Banjo-Kazooie
Banjo-Tooie
BattleBlock Theater
Defense Grid
Geometry Wars Evolved
Hexic HD
Jetpac Refuelled
Kameo
Mass Effect
N+
Perfect Dark
Perfect Dark Zero
Small Arms
Super Meat Boy
Toy Soldiers
Toy Soldiers: Cold War
Viva Piñata
Viva Piñata: TIP
Zuma

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler