div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Youtube paralı Red üyeliğini tanıttı

- Advertisement -

Artık Youtube‘un da paralı bir hizmeti var. Bunu ilk duyduğumda bana itici gelmişti. Fakat sunulan hizmetler arasında ücretsiz Google Play Müzik (Aşağıya bakınız) üyeliği verdiğini görünce o kadar da mantıksız gelmedi.

Reklamsız videolar: Bu kısmı gerçekten çok itici evet. Ne yazık ki gelişen endüstri böyle şeyleri kapsıyor.

Çevrimdışı video izleme: Red üyesi olduğunuz zaman videoları mobil youtube uygulaması ile indirebilecek ve internete bağlantınız olmadığı zamanlarda izleyebileceksiniz.

Arka planda çalışma: Telefonunuzda müzik dinliyorsanız fark etmişsinizdir. Youtube çalışırken başka bir uygulamayı çalıştırdığınızda izlediğiniz video duruyor. Red üyesi olduğunuz zaman artık videolar kesilmeyecek ve arka planda oynamaya devam edecek.

Ücretsiz Google Play Müzik üyeliği: İşte işin en önemli kısmı burası. Üstteki üç özellik de para vermeye çok değen şeyler değiller. Fakat bu gerçekten oyunu değiştiriyor. Bilmeyenler için, Google Play Müzik aynen Spotify gibi online olarak müzik dinlemenizi sağlayan bir uygulama. Müzik katalog içeriği Spotify kadar geniş ve hatta kendine has müzisyenleri de barındırıyor. Google Play Müzik ve Spotify ücretsiz uygulamalar. Fakat ücretsiz sürümlerinde reklamlar var ve çevrimdışı müzik dinleyemiyorsunuz. Paralı üye olduğunuz zaman reklamlar kalkıyor ve müziklerinizi cihazlarınıza kaydedilebilir hale geliyor. Kısacası Youtube Red üyesi olduğunuz zaman yukarıda da yazdığım gibi Google Play Müzik üyesi de oluyorsunuz. Eğer önceden Google Play üyesi iseniz Youtube Red üyeliğinden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Bu hem Youtube Red üyeliğini daha cazip hale getiriyor hem de Google Play‘i Spotify önüne geçirmiş oluyor.

Youtube Red 28 ekimde ilk olarak Amerika’da hizmete başlayacak. Üyelik aylık 10 Amerikan Doları. Ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi yok.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler