div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Ghost of Tsushima’nın oynanış videosu nefes kesti…

- Advertisement -

Geçtiğimiz yılki Paris Games Week’in açık ara yıldızıydı Ghost of Tsushima. Infamous oyunlarının yaratıcısı Sucker Punch’ın kariyerinde ciddi bir zıplama yaratması muhtemel olan oyun, E3 2018’de bir kez daha karşımıza çıktı, bu defa sekiz dakikalık bir oynanış videosu ile.

Ghost of Tsushima, adını oyunun geçtiği yerden, yani Kore ile Japonya arasındaki Tsushima adasından alıyor. Vakit iyi bir vakit değil zira Moğollar hızını almış bir tren gibi önüne ne gelirse ezip geçiyor o dönem. Yakıyor, yıkıyor, selam verdikleri yerde kırk sene ot bitmiyor. Haliyle, Tsushima adasına gelişleri de gerçek bir felaketle sonuçlanıyor ve direnen az sayıda samuray kısa sürede kılıçtan geçiriliyor. Biz de geride kalan üç beş savaşçıdan biriyiz.

Peki bu istilanın dokuzuncu gününü konu alan sekiz dakikalık oynanış videosu bize ne anlattı?

Bir kere oyunun geçtiği ada gerçekte 700km2’lik bir alan ve başka oyunlara göre küçük denilebilir. Tabii herhangi bir binek yoksa bu durum değişiyor, aklınıza kötü bir şey gelmesin bu yüzden.

Şimdilik gördüklerimiz The Witcher 3 benzeri bir açık dünya oynanışı, Origins sonrası Assassin’s Creed oyunları ile Nioh’dan esintiler taşıyan gizlenme, takedown, dövüş mekanikleri ve nihayet muazzam bir sanat yönetimi. Yahu arkadaş, o nasıl renklerdir, o nasıl ambiyanstır öyle. Uzaklardan bir ordu Moğol askeri yaklaşırken savaş tutmak da nedir? Kalbimize mi indireceksiniz?

Hayatımda gördüğüm en güzel sahnelerden birisine (sondaki kılıç dövüşü) ev sahipliği yapan oynanış videosu aşağıda, çıkış tarihi yine yok.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler