div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Haftalık Profesyonel Oyuncu Analizi: 1. Hafta

- Advertisement -

Haftalık olarak yayınlayacağımız profesyonel oyuncu analizine League of Legends’ın yıldızı, SK Telecom’dan Lee “Faker” Sang-hyeok ile başlıyoruz.

League of Legends tarihinin, hatta çoğu kişiye göre profesyonel oyun tarihinin en iyi oyuncusu olarak kabul edilen son Dünya Şampiyonu Faker’ın profesyonel olmadan önceki dönemine bir göz atalım.

2011’de Kore sunucusu açıldığında oyuna GoJeonPa (구전파) ismiyle başlayan Faker, tekli derecelide ilk sıraya kısa bir sürede yerleşti. Dönemin en iyi oyuncularını dereceli oyunlarda parmağında oynatan Faker, çoğu takımın ilgisini çekse de ilk hamleyi yapma cesaretini SKT’nin koçu KKoma gösterdi.2013’de, ilginç bir şekilde SK Telecom’un as değil de ikinci takımında oynamaya başlayan Faker, değil as takımı tüm Kore takımlarını geride bırakmayı başardı.

6e8d8bb598a01c45ca042a271edb3075

6 Nisan 2013’de dönemin favori takımlardan CJ Entus Blaze’e karşı OLYMPUS Champions Spring 2013 turnuvasında ilk maçına çıkan Faker, yine dönemin en iyi orta koridorlarından biri olan Ambition’ın Kha’Zix’ini Nidalee ile darmadağın ederek harika bir kariyerin ilk adımlarını attı.

Ardından bir yıl sonra yedeği olacak Eazyhoon’lu MVP Blue’ya karşı oynadığı 11-0-2’lik inanılmaz LeBlanc performansıyla herkesin güvenini kazanan Lee Sang-hyeok, o maçta alt koridor ikilisine karşı oynamasına rağmen oyundan düşmemişti. Ardından MVP Ozone’a yarı finalde kaybetse de daha ilk senesinden KDA’da üçüncülüğü yakaladı.

- Advertisement -

Ardından HOT6iX Champions Summer 2013 turnuvasında MVP Ozone’dan 3-1’lik skor ile intikam alan SKT, finalde KT Rolster Bullets’la karşılatı. Oyunda 2-0 geriye düşen takım, Faker’ın da harika performansıyla oyunu son maça, yani kapalı seçime taşıdı. Faker’ın bu son maçta League of Legends tarihinin en harika oyununu ortaya koyacağından haberi bile yoktu. Ardından Faker o sezon MVP seçildi.

Ardından sadece OMG’ye karşı bir maç kaybederek domine ettikleri 2013 Dünya Şampiyonası finaline kadar rahat ilerleyen Faker’lı SKT, finalde Çinlilerin büyük umudu Royal Club’ı çok rahat geçerek kupanın sahibi oldular. Oynadığı harika Zed ve Gragas oyunlarıyla finale damga vuran Faker, Ahri’yi ve Riven’ı da ayrı bir boyuta taşıdı.
Faker

Bir sonraki sezon PANDORA.TV Champions Winter 2013-2014 turnuvasında namağlup olarak ilerleyen SKT, Faker’ın durdurulamayan performansıyla zirvede kaldı. Ancak teklemeye başlayan ve bir takım sorunlar yaşayan SK Telecom, Faker’ın serilerdeki kötü performansı ve PoohManDu’nun hastalığının da etkisiyle kaybetmeye başladı. Samsung’a karşı bir laneti olan SKT, önce 3-1 ardından da 3-0 kaybederek her ne kadar All-Star Paris 2014 etkinliğinde iyi bir görüntü çizse de, 2014 Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanamadı.

Sezon 4 Dünya Şampiyonasını izlemediğini söyleyen Faker’ın ne kadar üzgün olduğunu tahmin etmek zor değildi. Sezon 5’de Koreli oyuncuların büyük bir çoğunluğunun Çin’e gitmesi ve takımların artık alt takımı olamayacağı gibi değişikliklerin ardından yine de takımda kalan Faker, Marin ve Bang-Wolf ikilisinin de gelmesiyle çok eleştiri aldı. SKT’nin eski performansına dönecebileceği konusunda hayranlarının bile şüphesi olduğu anda, SKT inanılmaz bir başlangıçla tüm Kore ligini domine etti. CJ Faker’ın LeBlanc’ını da yasaklamayınca 2-0’lık bir galibiyetten sonra GE Tigers’ı da 3-0 ile geçen SKT, Faker’ın sihirli elleriyle adım adım ikinci Dünya Şampiyonu ünvanına gidiyordu.

Yaptığı Master Yi, Irelia, Riven gibi farklı seçimlerle hayranlarının enerjisini yüksekte tutan Faker, sezonun ilk yarısında müthiş performans gösterdi.

Ancak öncelikle geçmeleri gereken bir turnuva, ilk defa düzenlenecek Sezon Ortası Özel Turnuvası vardı. Yarı finalde karşılaştıkları Fnatic’e karşı yenilgisiz ilerleyen SKT, Faker’ın Azir oyunlarıyla boy gösterdi. Fnatic’i de zorlu bir seriden sonra 3-2 geçip EDG ile karşılaşan Kore ekibi, önce Eazyhoon ile maça başladı. Kaybetmeye başladıkları için Faker’ı oyuna süren SKT, Faker’ın Kassadin performansıyla öne geçtiler ancak son maçta Faker’ı LeBlanc almaya sürükleyen EDG, Faker’ın yenilgi almadığı şampiyonuna karşı kazanarak tecrübeli oyuncuya ağır bir darbe vurdular.
skt_t1(1)

Ardından çalışmalarına ara vermeyen Faker, güzel bir yaz sezonunun ardından beklediği Dünya Şampiyonası’na katıldı ve oynadığı Ryze oyunu ile tüm League of Legends dünyasına bir ders vererek kupayı 2. kez Bengi ile kaldırdı. MSI’a göre daha domine gözüken Faker, Olaf seçimi, Pawn’u haritadan silen Ryze oyunu ile turnuvaya damgasını vurdu.

Bu yıl MSI’da yine Ryze oyunları ile yükselişe geçen Faker, kazanamadığı tek turnuvayı da kariyerine ekledi ve tüm turnuvaları kazanmış olan iki oyuncudan (Bengi) biri olarak tarihe adını yazdı. Başta Azir performansı pek beğenilmese de, gruplarda RNG’ye karşı kaybetmelerinin intikamını yarı finalde aldılar ve Faker bizlere Azir ile ne kadar iyi olduğunu ve oynadığı Lulu ile, Lulu nasıl suikastçi olarak oynanırı gösterirken her oyuncunun kötü maçları olabileceğini tekrar hatırlattı.

SKT finalde CLG’yi rahat geçerek kupaya Faker’ın liderliğinde ulaştı.

Faker hakkında ilginç bilgiler ve kayıtlar ise şöyle:

-2013 Korean e-Sports Awards’da en iyi orta koridor oyuncusu seçildi.
-Her şampiyonla oynayabildiği biliniyor.
-Twisted Fate’in haritayı, Ryze’ın doğru tuşlara, doğru sırayla, doğru zamanda basmayı öğrettiğinden dolayı her orta koridorun bilmesi gereken 2 şampiyon olduğunu söyledi.
-Faker’ın League of Legends’in Michael Jordan’ı olduğu söyleniyor.
-Gragas, LeBlanc, Riven, Zed, Ahri ve Orianna ile biliniyor.
-Kendisini “Lionel Messi of League of Legends” olarak tanımlayan Maknoon’un ile beraber bir çok oyuncu tarafından en iyi profesyonel oyuncu olarak görülüyor.
-Bilinen bazı maçlar dışında kostüm kullandığı görülmemiştir.
-Aşırı agresif oyunu ile bilinmekte.
-Riven ile, Sezon 3 Dünya Şampiyonası sırasında Amerika Sunucusunda oynadığı dereceli maçlarda 24 oyunda %92 oranında bir galibiyet serisi yakalamıştı.
-İki çiçeği olduğu ve onlara çok iyi baktığı biliniyor.
-Dereceli oyunun ilahı olarak kabul edilen Dopa kendisi hakkında “Bizi karşılaştırmanız çok saçma. Oyun stillerimiz çok farklı ve ayrıca o herkesten kat ve kat üstün” demiştir.
-Takımını ikinci bir aile olarak görmekte.
-Zilean, Xerath, Riven gibi şampiyonları meta katmıştır.
-Eski dereceli sisteminde Korece’nin ilk üç harfinden olduğu için sürekli Garen, Galio ve Gangplank yasaklıyordu.
-LCK 2015 sezonunun ilk beşte beşini LeBlanc ile kaydetmiştir.
-En sevdiği şarkıcı ise Taylor Swift.
-Dünya Kupası’nı iki kez kaldırabilen iki oyuncudan biri. Diğeri ise Bengi.

Faker hakkında son bilgi ise, uzun bir süre oyunculuğu bırakmayacak olması.

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Geri dönüşlerinizi bekliyoruz.

http://www.azubu.tv/Faker

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler