div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Master of Orion Erken Erişim Süreci Son Dönemeçte

- Advertisement -

Master of Orion’daki yenilikler Yıldız Savaşlarını iyice kızıştıracak!

Darloklar gölgeleri aralıyor, Silicoidler savaş için geri sayıyorlar ve kapalı kapılar ardında bir grup casus sinsi planlar yapıyor.

Master of Orion’ın Erken Erişim süreci son dönemeci alırken beraberinde iki yeni ırk olan Silicoid ve Darlok’u getiriyor. Bu ırkların yanı sıra oyuna casusluk olanakları, Bağımsız Gezegenler ve oyunu kazanmanın yeni yolu olan Ekonomik Zafer seçeneği ekleniyor. Ayrıca Master of Orion bundan böyle Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinin yanında Linux ve Steam OS sistemleriyle de uyumlu olacak.

Darlok ve Silicoid ırklarının oyuna eklenmesiyle birlikte geliştirici NGD Studios orijinal oyundaki 10 ırkı da Master of Orion’ın 2016 versiyonuna katmış oluyor. Sadece Koleksiyon Sürümüne özel Terran ırkını da hesaba katarsak toplam 11 ırk, galaksi savaşlarında kapışmaya hazırlar.

Entrikacı, sinsi Darlok ırkı casuslukta usta olduklarından evrende hiçbir ırk onlara (haklı olarak) güven duymuyor. Bu anlamdaki üstünlükleri sayesinde rakiplerinden bilgi çalabiliyor, sanayi casusluğu yapabiliyor, teknoloji araştırmalarını sabote edebiliyor veya yiyecek stoklarını zehirleyebiliyorlar. Bir Darlok olarak amacınız, oyunda düşmanlarınızın yoluna taş koyarak hedeflerinize ulaşmak. Yine de dikkat edin, her ne kadar bu anlamda en iyi olsalar da casusluk sadece Darlok ırkına özel bir yetenek değil. Diğer ırklar da bu anlamda ilerleyip yaptıklarınıza kısasa kısasla karşılık vermeye başlayabilirler.

Silicoid ırkı kayadan devlere benzeseler de göründükleri kadar hantal ve “taş kafa” değiller. Aksine tüm ırklar arasında mühendislik yeteneği en gelişmiş ırk Silicoidler ve son derece hızlı bir biçimde kolonileri ele geçirip devasa filolar inşa edebiliyorlar. Nüfus olarak hızlı çoğalamasalar da Silicoid’lerin ana gezegeni, ender bulunan mineraller açısından son derece zengin olduğundan, doğru ellerde bu ırk oyunu düşmanları için zehir edebilecek güce sahip.

Oyunu kazanmanın yeni yolu olan Ekonomik Zafer sayesinde Yıldızlararası Borsa’nın efendisi olabilir ve galaktik pazarı ele geçirerek rakiplerinizi alt edebilirsiniz. Yolunuz buysa birkaç casusun önemini göz ardı etmeyin; rakibinizin bir binasını sabote ederek gezegende ayaklanma başlatın ve ekonomisine darbe üstüne darbe vurarak stratejisini yerle bir edin. Ekonomik anlamdaki gelişiminizi rakip oyuncularla kıyaslayın ve yatırımlarınızla tüm evrenin üretim gücünü domine edin.

- Advertisement -

Gelelim Bağımsız Gezegen meselesine. Bu gezegenlerde yaşayanlar kendilerine özgü bir hayat ve düşünce biçimi geliştirmiş olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu anlamda büyük uygarlıklarla pek işleri yok. Sizin gibi medeniyetlerini ve üstünlüklerini diğer yıldızlara taşımak, hakimeyet alanlarını genişletmek gibi bir dertleri de yok. Yine de sakın ha bu gezegenleri göz ardı etmeyin! Bağımsız Gezegenler ve halkları, oyunu kazanmanızda büyük rol oynayabilirler. Onların verdikleri irili ufaklı görevleri (örneğin bir düşmanlarını alt etmeyi ya da gezegene bağış yapmayı) yerine getirirseniz, size desteklerini sunabilirler. Unutmayın ki Bağımsız Gezegenler de Galaktik Konsül üyesidirler ve oyları size Diplomatik Zafer yolunu açabilir.

NGD Studios çalışanları erken erişim süreci boyunca oyunculardan gelen geribildirimlere büyük önem veriyor ve oyunu sürekli geliştirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Yeni ve gelişmiş oyun seçenekleri, yenilenmiş teknoloji ağacı, tutorial bölümü ve pek çok bug’ın temizlenmesiyle Master of Orion, sizler sayesinde gün be gün daha da gelişip zenginleşiyor.

Master of Orion’daki galaksilerin nasıl yaratıldığı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için Erken Erişim Geliştirici Günlükleri’nin yeni bölümüne göz atmayı ihmal etmeyin:

Master of Orion Koleksiyon Sürümünü aşağıdaki sitelerden edinebilirsiniz:

Steam
Gog.com

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler