div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Mayıs 2016 E-sporun En’leri

- Advertisement -

Yine e-sporla dolu bir ayı kapatırken, profesyonel arenanın En’lerini yazmadan geçmek olmazdı. Sizler için dört ayrı oyunda bu ayın en iyi oyuncularını inceledik.

Counter-Strike: Global Offensive: Marcelo “coldzera” David

cropped_22750776523_eb317ddc67_k
Zorla başlayalım. Günümüzde profesyonel CS:GO oyuncularının sayısı oldukça fazla ve büyük bir çoğunluğu inanılmaz seviyede. Olof’dan bir delici vuruş izlerken en iyi oyuncu işte bu diyoruz ancak diğer bir maçta HappY Deagle’ı ile tüm rakibi temizliyor. Doğal olarak oyuncuların yaptıklarına değil başardıklarına göre bakmamız gerekiyor ve bu konuda aklımıza gelen ilk isim coldzera oluyor.

Luminosity Gaming’in tüfekçi ve yedek AWPcisi, takımı 2015’in ikinci yarısında parlamaya başladığında kendisini dünyanın en iyi oyuncusu olarak adlandırıyordu. AK47, M4A4/A1s, AWP gibi silahlarda aşırı usta olan oyuncu, harika performansıyla “The Phenom” takma adını kazanmıştı.

Brezilyalı oyuncuların güçleri bu kadar açıkken, dünyanın en iyi takımı tagını almış Luminosity Gaming ile turnuvadan turnuvaya atlayan ve takım kaptanı Gabriel “FalleN” Toledo tarafından da çokça övülen coldzera’yı seçmemiz pek şaşırtıcı olmaz.

League of Legends: Lee “Faker” Sang-hyeok

faker1
Değil League of Legends’in, tüm zamanların en iyi oyuncusu olduğuna inanılan Faker, e-sporun Messi’si, Jordan’ı olarak görülmekte. Geçtiğimiz aylarda 5. kez Kore şampiyonu olan Faker’ın Mayıs ayının kapanışıyla beraber kazanmadığı turnuva bulunmamakta. 2013 yılında bu yana takımını zaferden zafere taşıyan Faker, takımı SKT ile MSI’da önce LPL fanlarını sessizliğe boğup ardından CLG’ye karşı 3-0’lık kolay bir galibiyet aldı.

- Advertisement -

Çoğu profesyonel oyuncu tarafından durdurulamaz bir oyuncu olarak görülen Faker, antrenmanlarından asla taviz vermeyerek bir sonraki turnuvaya hazırlanmakta. Kariyeri boyunca bir çok turnuva kazanacağına inanılan oyuncu ayın, hatta daha şimdiden yılın en iyi oyuncusu olarak görülmekte.

Street Fighter V: Justin Wong

_DSC4009-M
Evil Geniuses’in yıldızı, Street Fighter’ın durdurulamayan ismi JWong bu ayın yine parlayan yıldızlarından. DreamHack Austin, Toryuken ve Combo Breaker turnuvalarında tüm ülkeyi domine eden profesyonel oyuncu, tarihin en iyi SFV kralları arasına adını çoktan yazdırdı.

En iyi karakterinin Karin olduğunu ve oyun stiline en uygun karakter olduğunu söyleyen profesyonel oyuncu, rakiplerinin en ufak hatasını affetmeyip tek fırsatta aşırı agresif oynayarak hızlı kombolarla maçları bitiren bir oyun stiline sahip. Bu da listede yer almasına yetiyor ve artıyor.

Starcraft II: Park “Dark” Ryung Woo

562px-Dark_IEM_WC_2015
2012’den beri hem Kore hem dünya ligini domine eden SK Telecom’un siyah incisi Dark, bu ayda da adını ilk sıralara yazdırmayı başardı. Çıktığı her maça final maçı gibi çıkan, Starcraft’ı elleriyle değil beyniyle oynadığı bilinen tecrübeli oyuncu, 2012’den beri domine ettiği ligi bu ay da elinin altına aldı.

Dark tüm zamanların en iyisi olmasa da, şuan çok yüksek seviyede bulunan bir Starcraft oyuncusu.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler