div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Kısa Kısa Mobil İncelemeler Bölüm 1

- Advertisement -

Mobil oyun sektörünü tartışan kimse olduğunu sanmıyorum. O kadar büyük ve agresif bir sektör ki, her gün yeni oyunlar piyasaya sürülüyor. Bu oyunların hepsi de üzerinde uzun uzun incelemeler yazılabilecek yapımlar olmuyor. Pek çok küçük ama keyifli oyunu da telefon ve tabletlerimizde oynamamız mümkün. Kısa ya da diğer oyunlara göre daha küçükler diye onları bir köşeye itmek olmazdı. Bu bağlamda, bundan sonra piyasaya çıkan bu tarz oyunlar biriktikçe, burada sizlerle paylaşacağım. Sizleri bu bölümün oyunları ile baş başa bırakıp, müsaade istiyorum.

Clipboard03
Auctioneer
Yapımcı: CherryPick Games
Platform: IOS, Android
Fiyat: Ücretsiz
Son bir yıldır History Channel benim için daha özel bir kanal halini almaya başladı. Özellikle Pawn Stars ve Storage Wars ile kalbimi çalmayı başardılar. Storage Wars izleyenleriniz varsa açık arttırma sırasında mezatçı abimizin hızlı ve hararetli konuşmaları dikkatinizi çekmiştir. Zaman zaman arkadaşlarımın da beni suçladığı “hızlı konuşma” konusunda kesinlikle mükemmel bir şahsiyet kendileri. Eğer onun rolüne soyunmak istiyorsanız ve dikkatinize güveniyorsanız Auctioneer tam size göre. Oyunda çeşitli ürünler açık arttırmaya çıkartılıyor. Bu ürünler arasında Mona Lisa (!) dahi var. Katılımcılar tekliflerini veriyor ve üzerlerinde çıkanlar baloncuklarda en yüksek olan teklife dokunmanız gerekiyor. Eğer yanlış teklife dokunursanız bir önceki teklifi veren kişi açık arttırmayı kazanmış oluyor. Teklifler gelirken karakterimizin bağırışları da duyulmaya değer. Kısa bir boşluk bulduysanız ve zaman geçirecek bir oyuna ihtiyacınız varsa Auctioneer’ı üst sıralara yazmanızı öneririm.
Puan: 7,0

IMG_3002 IMG_3003

Clipboard04
Sky
Yapımcı: Ketchapp
Platform: IOS, Android
Fiyat: Ücretsiz
Ketchapp’i duymanınız yoktur. Duymadıysanız bile illa ki en azından bir oyununu görmüşsünüzdür. Genelde basit ama yaratıcı oyunlarla karşımıza çıkan firma, bu kez Sky’ı beğenimize sunmuş. Sky aslında çok da yabancısı olduğumuz bir oyun değil. Bir çizgi üzerinde hareket eden şeyi –şey diyorum çünkü, bu bir kare de olabiliyor, bir ejderha da- engellere çarpmadan olabildiğince uzağa götürmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken, kimi zaman karakterimiz(!) ikiye, üçe bölünebiliyor. Bu da zorluk seviyesini bir kat daha arttırıyor. Kağıt üstünde çok kolay gözüküyor olsa da, ben ancak 800 puan toplamayı başarabildim. Düşük puanlarda kalırsanız üzülmeyin. Oyun hiç de kolay değil.
Puan: 6,5

IMG_3004 IMG_3005

Clipboard01
Stranded: Mars One
Yapımcı: Fishlabs
Platform: IOS, Android
Fiyat: Ücretsiz
Basit mantıklı platform oyunları oldum olası severim. Engel gelince zıpla ya da eğil ve yoluna devam et. Hepsi ilk bakışta çok kolaydır. Ancak işin rengi içine girince değişir. Zamanla oyunun tutsağı olursunuz. Daha da kötüsü oynadıkça sinirlenirsiniz. Stranded: Mars One da tam bu tatta bir yapım. Mars yüzeyinde yürüyen ve motoruna ulaşmaya çalışan astronotumuza yardım etmeye çalışıyoruz. Bu konuda en büyük düşmanımız da oksijen. Eğer ortalıktaki oksijen seviyenizi arttıran kapsülleri toplayamazsanız, oksijensiz kalan astronotumuz hayatını kaybediyor. Motora giden yolda ilerlerken etraftaki somunları toplamayı da ihmal etmemekte fayda var. O somunlar sayesinde kıyafet değiştirmek ya da bazı güçlendirmeler edinmek mümkün. Eğer türü seviyorsanız Stranded: Mars One da bir şansı hak ediyor.
Puan: 7,6

IMG_3008

- Advertisement -

IMG_3009

Clipboard02
Stair: Slide the Blocks to Ascend
Yapımcı: Alec Thompson
Platform: IOS
Fiyat: 5,39TL (Ücretsiz)
Benim adıma ilk bölümün yıldızı olan yapım bu. Belirli zaman aralıklarıyla bir sağa bir sola şeklinde yukarıya tırmanmaya çalışan karakterimizi zirveye ulaştırmaya çalıştığımız yapımda, tek yapılması gereken: blokları merdiven haline getirmek. Ekran görüntülerinde de görebileceğiniz üzere, ekranın sağ ve sol kenarlarında rengarenk bloklar bulunuyor. Bu blokların kimisini yukarı aşağı, kimisini sağa sola hareket ettirmek mümkün. Eğer karakteriniz kıyısından köşesinde bloğa yetişirse üzülmeyin. Tutunarak kendisini yukarıya çekecektir. Ancak oyunda çok kritik bir nokta var: fiyat. 5,29TL bu ayarda bir oyun için çok çok yüksek. Dürüst olayım, oyunu almanızı hiç ama hiç önermem. Bunun yerine ücretsiz versiyonunu edinip, ara ara reklam izlemek çok daha makul bir tercih.
Puan: 7,2

IMG_3006 IMG_3007

Tolga Yüksel

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler