div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Paramanya’nın yepyeni güncellemesi mercek altında!

- Advertisement -

Kuşatma Haritası, Mühür Taşları ve dahası…

Netmarble’ın en iyi mobil oyunlarından biri olan Paramanya, bildiğiniz üzere muhteşem bir yerelleştirme örneği. Sadece oyundaki bilgileri, metinleri Türkçeye çevirmekle kalmadı Netmarble Türkiye ve oyuna Türkiye haritası, Türkiye’nin yakından tanıdığı karakterler, el öpme gibi emote’lar da ekleyerek oyunu gerçek anlamda “Türkleştirdiler.”

İnanılmaz büyük bir oyuncu kitlesi bulunan Paramanya’ya, geçtiğimiz günlerde yepyeni bir güncelleme geldi. Hali hazırda zaten birçok oyun modu ve toplanması gereken aksesuar ve kartla oyuncuları kendine bağlayan Paramanya, bu güncelleme ile birlikte daha da büyük bir heyecan haline gelmiş durumda.

Screenshot-1-1024x768

Kuşatma Haritası
Öncelikle yeni haritamızla başlayalım… Kuşatma Haritası, diğer haritalardan farklı olarak sizi direkt savaşın içine çekiyor. Burada şehirler ve binalar kurmak yerine, geldiğiniz kareye savaş binaları dikiyorsunuz. Kazanmanın yolu da rakiplerinizin kalesini yıkmak veya sıralı zafer tarzı yenme şekilleriyle oyunu kazanmak.

Kuşatma haritası da diğer haritalar gibi 4 kişiye kadar oynanabiliyor ama eğer oyunda daha az kişi olursa boş kaleler ortadan kalkmıyor; aksine ele geçirilmek için bekliyorlar.

Turistik bölgelerin yerine bu defa kalenizi koruma altına alabileceğiniz bölgeler var. Zarı tutturup bunların üstüne geldiğinizde kalkan alarak savunmanızı güçlendirebiliyorsunuz.

- Advertisement -

Eğer karşı tarafın kalesini yıkma yoluna gideceksiniz güzel bir strateji daha bulunuyor ve bu da rakibinizin kalesinin yakınlarına bina dikmek ve rakip kaleye geldiğinizde bu binalardan saldırı bonusu almak.

Kuşatma haritası bir hayli eğlenceli ve oyunu çok farklı bir noktaya sürüklüyor zira olay artık haritanın hükümdarı olmaktan çok, stratejik oynayıp rakibe olabildiğince güçlü bir biçimde saldırmaya dönüşmüş durumda. Paramanya müdavimleri için yepyeni bir soluk olan Kuşatma Haritası, yeni oyuncuların da oyunu farklı bir şekilde deneyim etmesine olanak tanıyor.

Define Avı
Paramanya hesabınız 11. seviyeye ulaştığında oyun modları arasında görebileceğiniz Define Avı, alıştığımız Paramanya oynanışından bir hayli farklı bir yapıya sahip. Bunun öncelikli nedeni de canlı değil, Savunma modunda oyunu bırakmış olan oyuncuları karşınıza çıkartması.

Define Avı’nda iki farklı oyun bulunmakta. Bunlardan bir tanesi Kart Savaşı, diğeri de Avcı & Savunma bölümü.

Kart Savaşı’na adım attığınızda da sizi üç farklı zorluk seviyesi karşılıyor lakin ilk aşamada sadece Kolay zorluk seviyesini seçebiliyorsunuz. Bunu tamamlayınca Normal, Normal’i tamamlayınca da Zor mod açılıyor. Bir günde oyun zorluk seviyesini sadece bir kez belirleyebildiğiniz için seçiminizi de buna göre yapmanızı tavsiye ediyorum.

Define Avı’na giriş yapmak bu kadar kolay değil aslında zira bu modda yer almak için ekstra kartlar ve en az bir adet, maksimum seviyeye ulaşmış zar gerekmekte. Bunlara da sahipseniz artık kart savaşına başlayabiliriz…

Screenshot-5-1024x768

Beş bölümden oluşan Kart Savaşı, sizi üç karakter kartı seçmeye ve bu kartları karşı tarafın üçlü kart kombinasyonuna karşı savaştırmaya yöneltiyor. Maç başladığında iki tane de zar atılıyor ve bunların toplamı ekranda beliriyor. Diyelim ki karşı taraf üç tane A sınıfı kart kullandı ve toplamda da 12’lik bir zar atışı yapıldı. Bu 12 puan sizin üç kartınızın altına rastgele bir biçimde dağıtılıyor ve karşı tarafta da benzer bir dağılım oluyor ama onların dağılımını göremiyoruz. A sınıfı kartlar 1 puan ve altına denk düşen zar da bu 1 puana ekleniyor. Mesela bizim kartlarımızın altına 5, 6 ve 1 geldi. (Toplam 12.) 5 ve 6’nın kazanma ihtimali yüksek olduğu için bunlara A sınıfından yüksek kartlar koymamız lazım; A+ 2 puan veriyor, S 3, S+ da 4. 5 ve 6 için iki tane S sınıfı kart koyduk, 1 puanlık zar yerine de A sınıfını koyduk. Nasıl olsa 3’te 2 kazanmak yetiyor. Bu çeşit bir oyun şeklinde çok büyük ihtimalle kazanırız zira A’ya karşı S sınıfı kart koymak ve bunu yüksek zarlarla desteklemek kazanma ihtimalini fazlasıyla artırıyor; artırmakla kalmıyor, matematik sonucu direkt kazanmış oluyoruz –karşı taraftan da 5 ve 6 zarları çıksa bile. İşin zorlaştığı yer karşıda da S sınıfı kartlar olduğunda veya zar toplamı düşük geldiğinde ortaya çıkıyor. Zar toplamı 7 olduğunda örneğin, 3, 2, 2 gibi bir dağılım olabiliyor ve karşı tarafa nasıl bir dağılım geldiği büyük önem kazanıyor. Kaybettiğiniz takdirde de kullandığınız kartlar ve zar bir süre kullanılmaz hale geliyor; eğer farklı zarlarınız ve karakterleriniz varsa onlarla savaşmaya devam edebiliyorsunuz.

Bu oynanışın birebir aynısı Avcı & Savunma kısmında da geçerli ama Kart Savaşı’ndan farklı olarak diğer tarafta oyunun bir başka yeni özelliği olan Mühür Taşları’nı kazanmak mümkün. Mühür Taşları’nı dükkandan satın almak mümkün değil; ancak ve ancak oynayarak kazanabiliyorsunuz. Yeterli miktarda –ki bayağı büyük miktarlar bunlar- Mühür Taşı kazandığınızda da Mühür Taşı dükkanında yer alan karakter kartları, aksesuar ve diğer özelliklerden yararlanabiliyorsunuz.

Ve oyuna son gelen yenilik, Cevher Sistemi. Bunu da RPG oyunlarındaki slot’ları bulunan silahlar gibi düşünebilirsiniz. Sahip olduğunuz karakter kartlarına, aynı seviyede kartlar harcayarak slotlar açabiliyorsunuz artık. Toplamda üç tane slota kadar gidiyor bu olay ve Define Avı’ndan kazandığınız cevherleri bu slotlara yerleştirebiliyorsunuz. Böylelikle karakterinizi hali hazırda sahip olduğu özellikler güçlenebiliyor ve daha da güçlü bir karakter kartıyla, oyunlarda başarılı olma şansınızı artırıyorsunuz.

Açıkçası gelen yeniliklerin her biri birbirinden iyi ve Paramanya’yı çok daha eğlenceli ve doyurucu bir hale getirmiş durumda. Sanıyorum ki Paramanya’ya başlamak için daha iyi bir vakit olmamıştı…

Android ve IOS için ücretsiz olarak indirebileceğiniz Paramanya’nın hali hazırda indirme bağlantıları da aşağıda yer alıyor. Herkese şimdiden iyi oyunlar!

Android LINK
IOS LINK

Tuna Şentuna

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler