div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Sony’den başka el konsolu beklenmiyor…

- Advertisement -

Sony’nin büyük bir ticari başarı kazanan el konsolu PSP’nin yerine piyasaya çıkardığı Vita’nın yenisi muhtemelen gelmeyecek…

Kağıt üstünde son derece potansiyelli bir cihaz olan ve sahip olanların da çok sevdiği Ps Vita, satışa çıktığı 2011 Aralık ayından beri sadece 4 milyon adet satılabilmiş ve Smartphone’ların güçlenmesinden fena halde etkilenmişti. Satış rakamlarının korkunçluğunu kıyaslamak için Sony’nin bir önceki el konsolu olan Sony PSP’nin toplam satışlarının 82 milyon civarında olduğunu söyleyebiliriz.

EGX sırasında konuşan SCE patronu Shuhei Yoshida, PsVita’nın kişisel olarak büyük bir hayranı olduğunu ancak Smartphone’ların işgal ettiği mobil pazarda el konsollarının durumunun şu anda finansal açıdan pek sağlıklı olmadığını söyledi. “Artık herkesin akıllı telefonu var ve bu telefonlarda oyun oynamak da çok kolay.” diyen Yoshida, Vita’nın aksine bu telefonlar için çoğu oyunun ya tamamen bedava olduğunu, ya da en azından bedava olarak oynanabileceğini belirtti. PsVita oyunlarının fiyatlarını hiç sormayın, alt seviye oyunlarda 20tl ile başlayan fiyatlar, eski AAA yapımlarda 30-50tl, yeni yapımlarda ise 90tl+ civarına çıkabiliyor bilindiği gibi.

“Her bir detayı tasarlarken çok çaba sarf ediyoruz. Touch-tabanlı oyunlar eğlenceli ve gayet iyi tasarlanmış oyunlar da mevcut. Ancak butonlar ve kollara sahip olmanız bir şeyleri tamamiyle değiştiriyor. Bu yüzden umarım, tıpkı çoğunuzun dilediği gibi, bu kültüre sahip el konsolları varlığını sürdürür ancak şu an bu pazarda mobil cihazların dominasyonu sebebiyle durumun finansal açıdan pek sağlıklı olmadığını söylemek zorundayım.”

2012 yılının başında, ufak bir gecikme ile dünya pazarına açılan PsVita, anavatanı dışında oldukça kötü satış rakamlarına ulaşmış ve Sony dışındaki firmalardan aldığı zayıf destek sebebiyle de asla potansiyelini tam olarak açığa çıkartamamıştı.

Keşke Uncharted: Golden Abyss veya Killzone: Mercenary gibi muhteşem yapımların devamı gelmiş olsaydı, seçenek ne kadar fazla olursa olsun, şu an kendisini satın aldıracak çok az sayıda oyuna sahip PsVita.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler