div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Twitch, Youtube’u geçti

- Advertisement -

YouTwitch?

Online oyun gelirlerinin senelik 4 Milyar Dolar’a yaklaştığı bu günlerde, bu gelirin büyük bir payının aslında oyunların kendisinden değil, streaming‘den geldiğini gösteren en somut delil karşımızda bize bakiyor.

Superdata araştırma şirketinin yaptığı son araştırmada Twitch’in streaming üzerinden kazandığı gelirin Youtube’u geçmiş olduğu gözüküyor. Youtube ise izlenme ve tık oranında Twitch in çok üstünde. Araştırmaya göre günümüzde ortalama olarak aktif 486 milyon kişi online olarak oyun bağlantılı videolar, oyun trailerları ya da live streamler izlemekte. Bu doğrultuda bakıldığında da Youtube‘un hala bu alanda en çok tıklanan site olmasına rağmen pazardaki gelir hacminin %43’ünü Twitch’e ait olması şaşırtıcı değil.

Superdata’nın araştırmalarına göre Streaming’e meraklı olan oyuncuların %44’ü streaming üyeliklerine aylık, ortalama $21 harcarken, bu rakamın üstüne sevdikleri Stream’lerin yaratıcılarına ortalama $4.64 dolar fazladan bir harcama gerçekleştiriyorlar. Superdata, 2018 yılına kadar mobil streamlerin de artmasıyla oyun içerikli stream izleyen oyuncu sayısının 790 milyonu bulacağını düşünüyor. Siz ne dersiniz, artık Youtube oyunlar için yeterli değil mi? Gelecek gösterecek.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler