div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Myst’in ruhani takipçisi Obduction ertelendi…

- Advertisement -

Oyun dünyasında bazı türlerin zaman içinde demode olduğuna tanık olabiliyoruz; text-based adventure türü gibi zamanında grafikleriyle ön plana çıkmış, günlerimizi tüketmiş, hala birbirimize anılarımızı anlattığımız ancak grafiksel açıdan artık geride kalan ve yeni Windows ve donanım bileşenleri de onlarca problem çıkartan Myst ve benzerleri de bunlardan biri.

Myst’i eğer oynamadıysanız, oyunun aslında her seferinde bir kare ilerleyebileceğiniz, birinci kişi kamerasından oynanan bir macera oyunu olduğunu hatırlatalım. İlerlediğimiz her karede (Önceleri dört yön ile sınırlıydı hareket kabiliyetimiz, sonraları özgür (free look) kamera kontrollerine kavuştuk, nihayetinde de mouse tıklamalı olarak ara yönlere de gidebiliyor hale geldik bu oyunlarda.) İlerlediğiniz her karede bugünkü oyuncuların zorluk anlayışının sınırlarını test edebilecek bulmacalar, diyaloglar ve muhteşem görseller eşliğinde içine düştüğümüz kitabın sırlarını çözmeye çalışıyorduk.

Kitap serisinden tutun da masaüstü kutulu oyunlarının yanında benim hatırladığım beş ana oyuna (RealMyst ve URU oyunlarını da sayarsak sekiz) sahip olan Myst serisi, oynanış modeli açısından “retro” olmaktan ziyade “eski” kabul ediliyor bu günlerde. Neticede serinin yararatıcıları Rand ve Robyn Miller’ın (Firmanın adı da halen Cyan) topluluk fonlamalı yeni projesi Obduction’ın bu ayın sonunda piyasada olması bekleniyordu.

Firmadan yapılan açıklama aslında bunun son aşamada bile halen mümkün olduğu ama bazı aksaklıkları çözmeden piyasaya çıkartmış olmak istemedikleri için oyunun bir anda ertelenmesine karar verdikleri yönünde. Buna göre Obduction 24 Ağustos tarihine gün almış durumda.

2013 yılında 1.3 milyon dolar gelir elde edilen bir Kickstarter projesinin daha başarıyla sonuçlanacağını görmek, bunun da Myst serisinin devamı olması başlı başına bir mutluluk sebebi biz eski oyuncular için. İnanıyorum ki eğer bulmaca çözmeyi ve macera oyunlarını seviyorsanız Myst’in bu modern yorumuna sizler de bayılacaksınız.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler