div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

No Man’s Sky beklentileri karşılayabilecek mi?

- Advertisement -

Bildiğiniz gibi Haziran ayındaki oyun kıtlığında No Man’s Sky oynama ihtimalimiz kalmadı artık, oyun tekrar ertelendi ve 9 Ağustos tarihinde piyasaya çıkacak.

Hello Games tarafından geliştirilen ve bir zamanlar Will Wright’ın yeni oyunu Spore‘u duyurduğu zamankine benzer hislerle beklediğimiz simülasyon / aksiyon / 4x oyunu No Man’s Sky, çıkışına kısa bir süre kala, olması gereken gelişim eğrisinin gerisinde kaldı ve sonuç yeni bir erteleme maalesef.

Aslında bunun olabileceği bir süredir konuşuluyordu ve oyunun onca istatistikten, onca rakamdan sonra, tıpkı Spore gibi, aslında olması gereken şeyin çok daha azı olabileceği konusunda da bir takım endişeler mevcuttu. Hatta dergimizi takip edenler hatırlayacaklardır, Cem Şancı‘nın da köşesinde yazdığı bir konuydu bu.

25423055996_a7d9cf37cb_b

Tıpkı kendisi gibi sayısız gezegen, sayısız çeşitlilikte bir fauna ve neredeyse limitsiz bir oynanış vadeden Spore’u bilgisayarlarımıza kurduğumuzda “bu muydu?” dediğimiz günleri hatırlayacaksınız eminim. Evet ortaya çıkan kötü bir oyun değildi, evet belki söz verilenden çok daha küçük ölçekte, çok daha az şey yapabildiğiniz bir oyun çıkmıştı karşımıza ama en önemli sorun şuydu bana sorarsanız. Eğlenceli olabileceğini düşündüğümüz bu konsept aslında o kadar da eğlenceli değildi ve neredeyse oturduğumuz hızla oyunun başından kalkmış ve bir daha girmek için da güçlükle sebepler bulabilmiştik.

No Man’s Sky tam olarak bu açmazda şu anda. Evet çok fazla gezegen var ama Elite: Dangerous da gezegen sayısı konusunda daha zayıf değil. Evet grafik tarzı güzel gözüküyor ama Star Citizen‘ın teknik mükemmelliğinden uzak. Ve evet, oyun yukarıda saydığımız iki rakibinden daha rahat oynanabilir, daha eğlenceli bir oyun olmayı hedefliyor ama acaba Freelancer kadar keyifli bir oynanış sunabilecek mi?

Sadece oyunun konsepti üzerinde bile bu kadar soru işareti varken bir de teknik problemlerin varlığı, oyunun bir “beyaz fil” çıkma olasılığını da giderek arttırıyor, maalesef durum bu.

- Advertisement -

Belki de beklentilerimizi yeniden düzenleyip karşılaşacağımız şeyin tadını çıkartmaya çalışmanın zamanıdır, ne dersiniz?

cbf63e0c-dec4-41d1-9ef0-7d3002fc5230-2060x1166

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler