div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Astral Terra’yı test ettik!

- Advertisement -

Oyunu ilk gördüğümde “işte çok eğleneceğim” dedim ancak açık konuşmak gerekirse, bana göre bu oyunun erken erişime açılması için bile çok erken. Afili giriş yapmayı ben de çok isterdim fakat şartlar ne yazık ki el vermedi.

Klasik olarak oyuna girdiğinizde bir üyelik almanız gerekiyor. Daha sonra bir karakter yaratmanız gerek. Üç farklı ırktan karakter oluşturabiliyorsunuz. Irkınızı seçtikten sonra bir de kendinize dünya yaratmanız gerekiyor. Dünyayı Minecraft gibi temel şekilde oluşturuyorsunuz, içine katacaklarınız size kalmış.

barrens_terraforming

Bu inşa konularında ya ben çok yeteneksizim, ya da oyun henüz bunun için hazır değil. Bilmiyorum. Bir iki denemem oldu tabii fakat panellerin yerlerini çok denk getiremediğim için görenlerin gülmekten öldüğü, çok çirkin bir ev yapabildim kendime. Bir yapı inşa etmek için düzen çok önemli. Elinizdeki bloklar mutlaka düzenli durmalı. Bu oyunda da öyle fakat havadaki herhangi bir noktaya blok yerleştirebiliyorsunuz, yani sıkıntı var.

Oyun şu hali ve içeriği ile, biraz dağ bayır koşma oyununu hatırlatıyor. Bu türün en sevdiğim özelliğine gelirsek, elinizdeki baltayla ağaca bir kaç kez vurunca ağacın yavaş bir şekilde, çok güzel bir animasyonla yere düşmesi. Bunu keşfettiğim andan itibaren etrafta, nerede ağaç bulduysam kestim. Evet, böyle eğleniyoruz işte Astral Terra’da.

02

Oynanışa gelirsek, biraz sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Hoplama zıplama konusu zaten çok sıkıntılı fakat zıpladığınız zaman iyi yükselebiliyorsunuz. En çok gözüme batan ise bir bir kaşık suda serbest yüzebilmek. Nerede su bulduysam denedim, karakterim olacak beyhude her yerde aynı performansı göstermeyi başardı.

- Advertisement -

Daha önce söylediğim gibi, oyun erken erişim için bile çok erken piyasaya sürülmüş. Geliştirilse belki bir Rust yada Minecraft olamaz fakat iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Gerçekçilik konusunda da fena değil. O balta savurmaları yada kürek hareketleri çok iyiydi. Henüz zaman varken ben kendime bir kaç arsa kapattım. İnanıyorum ki, yapımcılar biraz daha üstünde çalıştıkları zaman, bu topraklar çok değerlenecek…

Doruk Demirüstü

building_outside

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler