div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Belçika İçişleri Bakanından Playstation 4 için şok iddia!

- Advertisement -

Paris’de yaşanan acı olayın ardından terörün Avrupa’ya da yoğun bir biçimde sıçramış olması Avrupa’da teröre karşı alınabilecek güvenlik tedbirleri ve Avrupa içerisinde var olan terör ağının ne denli büyüdüğüne dair tartışmaları da beraberinde getirdi.

Oyuncular olarak her ne kadar savaşın oyunlarda kalmasını istesek de ne yazık ki gerçekte bu durum pek de böyle olmuyor. Oyun dünyasını terörle ilişkilendiren bir iddia Belçika İç İşleri Bakanı Jan Jambon’dan geldi. Paris’de 127 kişinin ölümüyle ve 300’de fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı terör saldırısından sonra gözle diğer batı ülkelerine göre IŞİD’e katılımın en yoğun olduğu Belçika’ya çevrildi.

ps4.in.ua_1413548531__ps4wp

Belçika İç İşleri Bakanı Jan Jambon oyun dünyasını da ilgilendiren açıklamasında terörist grupların iletişim ağlarına ve bu ağlar ile nasıl organize olduklarına değindi. Jambon, Playstation 4’ün terörist guruplar arasında iletişim için kullanıldığını ve konsol üzerindeki bu iletişim ağının giderek büyüdüğünü söyledi ve konu hakkında uyarılarda bulundu. Jambon, Playstation 4’ün takibinin WhatsApp’ın takibinden daha zor olduğunu söyledi. Elbette oyuncular olarak bu açıklamaların ardından gözlerimizi Sony’nin konu hakkında ne düşündüğüne diktik.

Bu iddianın doğru olup olmadığı henüz bilinmese de daha önce Playstation 4 aracılığıyla IŞİD’in planlarını indiren Avusturya’lı bir gencin tutuklandığını biliyoruz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler