div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Gamigo AG, 30 milyon oyuncuya sahip Looki’yi satın aldı!

- Advertisement -

İnternet üzerindeki en büyük online oyuncu platformlarından birisi olan ve 30 milyon aktif oyuncuya sahip olan Looki satın alındı.

Avrupa ve Kuzey Amerika’da oyun sektörünün en atak firmalarından olan Gamigo AG, yaptığı son açıklama ile merkezi Münster’de olan ve ciddi bir oyuncu kitlesine sahip olan Looki Publishing GmbH’i satın aldığını açıkladı. Böylece Gamigo AG’nin toplam oyuncu sayısı 65 milyonu geride bırakırken, Infernum Games GmbH üzerindeki hissesi’de %50’den %100’e çıktı.

Genellikle browser tabanlı oyunları ile tanıdığımız ve ülkemizde sonradan Türkçe desteğine de kavuşan Wargame 1942, Desert-Operations, Empire Universe, Romadoria, MechRage ve Vikingler Diyarı ile tanınan Looki toplamda 30 milyondan fazla aktif oyuncuya sahipti. Oyunları 22 dilde yerelleştirilen firmanın Gamigo AG tarafından ne kadar bedelle satın alındığı ise açıklanmadı.

Looki cephesinde beklentiler bu satın alınmanın sadece iyiye işaret olduğunu gösteriyor. Alıştığımız platform kaldığı yerden, daha büyük imkanlar ile devam edecek ve Empire Universe serisi gibi oyunların yeni versiyonları çok daha rahat imkanlar ile geliştirilmeye devam edecek.

Bu satın alınmanın firmanın ilerleyen dönemde free-to-play bazlı MMO oyunlar üretimi konusunda yeni projeler ile karşımıza çıkmasına vesile olmasını bekliyoruz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler