div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Source Engine 2’nin kullanıldığı ilk oyun: Dota 2!

- Advertisement -

Unreal III ile beraber belki de en yaygın grafik motoru olan ve onlarca oyunda bizimle buluşan Source Engine yenileniyor, ilk müşterisi ise oldukça tanıdık.

Bir konuda anlaşalım, ilk çıktığı günlerde bile Source Engine aklımızı başımızdan alacak kadar muhteşem manzaralar yaratacak bir motor olmadı, ancak Havok ile mükemmel uyumu sayesinde oyunlarda fizik kullanımında çığır açılmasına büyük katkıları oldu. 2006 yılında HDR desteği konusunda da öncü olan Source, en son 2014 yılında Titanfall’a hayat verdikten sonra ıskartaya ayrılıyor.

2013 yılında Source Engine ile tasarlanan Dota 2, daha sonra Dota 2: Reborn olarak ve Source 2 Engine kullanılarak yeniden yaratılmış ve Haziran ayında Beta aşamasına geçmişti. Yapılan değişiklikler sadece grafik motoru ile sınırlı değil elbette, kullanıcı arabirimi ve oyun modlarında bazı değişiklikler yapıldı (çoğunlukla olumsuz geri dönüşler söz konusu) ve 20 kişilik oyun modu devreye alındı.

Son update ile beraber Dota 2: Reborn dönemi resmen başlamış oldu, peki siz neler düşünüyorsunuz?

Dota-2-Reborn-64bit

miniprofiller

Haberler

4 YORUMLAR

    • Hala ilk günkü kadar şaşırtıcı geliyor ama evet.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Titanfall

      “Respawn chose to build Titanfall on the Source game engine early in their production cycle due to their developers’ familiarity and its ability to maintain 60 frames per second on both the Xbox 360 and PlayStation 3.[35] In an interview, Respawn software engineer Richard Baker said the company chose Source since Portal 2 performed well on the PlayStation 3 with it, and the console was “the riskiest platform in current gen”.[35] The company built upon the engine during development in features such as lighting, rendering, visibility, networking, and tools pipelines.[50] The game also uses Microsoft’s cloud computing for multiplayer servers, physics, and artificial intelligence.[41]”

      Aslında çok fazla kaynak bulabilirsin bu konuda :=)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler