div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

World of Warships’in çakması geldi: Steel Ocean

- Advertisement -

Eylül ayındaki çıkışının ardından onlarca saatimizi yiyen World of Warships’e rakip geliyor, ama laf olsun diye.

World of Warships temel olarak World of Tanks’in oldukça başarılı teknoloji ağacı ve oyun mekaniğinin ciddi şekilde elden geçirilmiş bir modelini kullanıyor bildiğiniz gibi. Dengeler ve diğer konularda öyle ciddi değişimlere gidildi ki, Wargaming ortak hesap-ortak ekonomi modelinden taviz vermek zorunda kaldı.

Steel Ocean ise ICE Entertainment tarafından geliştirilen ve Changyou.com Ltd. tarafından pazarlanan, aynı türde bir gemi savaşları oyunu. Bu “aynılık” sadece tür ile de bitmiyor, oyun bildiğiniz her açıdan Wargaming oyunlarını kopyalamış durumda, ancak World of Warships’i değil, direkt olarak World of Tanks’i!

Bu nasıl oluyor derseniz, açıkçası bu konuda o kadar bonkör davranmışlar ki teknoloji ağaçlarına bakarken kendimi World of Tanks’de hissettim. Üstelik oyunu tanıttıkları bültende “iletişim” adına yazdıkları her şey “World of Tanks’in spot ve haberleşme mekaniğini kopyaladık ama çaktırmayın!” der gibi.

Bir süredir Çin’de oynanan oyun batı oyuncularından pek de iyi eleştiriler alamadı ve kullanıcı yorumları da “İyi çarpmışsınız.” benzeri mesajlar ile dolup taşıyor. Bunun dışında 6 farklı tipte 100’ü aşkın gemi (Denizaltılar da var.) ve “gemi değil tank kullanır gibi” hissettiren, tersine mühendislik eseri oyun mekanikleriyle de ilginizi çekebilir.

http://store.steampowered.com/app/390670/

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler