div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

EA, Burma’da Origin hizmetini durdurdu

- Advertisement -

Bir Reddit kullanıcısının Dünya’ya duyurduğu üzere, EA, dijital oyun platformu Origin’i Myanmar’da geçici olarak engellemiş gibi gözüküyor.

Myanmar veya eski adıyla Burma, son yıllarda ülkedeki Müslümanların da dahil olduğu azınlıklara uyguladığı politikalar ile gündemde olan bir ülke. Aynı zamanda Amerika tarafından da 20 seneyi aşkın bir süredir çeşitli ekonomik yaptırımların baskısı altında. Nihayet Eylül ayında iki ülke başkanının buluşmasının ardından ekonomik yaptırımların sona erebileceği konuşulmuştu ve 7 Ekim tarihinden itibaren de 5000 civarında ürüne uygulanan ambargo kaldırıldı.

EA’in Eylül ayındaki “yaptırımlar kalkabilir” açıklamasından hemen sonra Origin üzerinden Myanmar’da yürüttüğü her tür faliyeti durdurduğu anlaşılıyor ancak ekonomik yaptırımların kaldırılmasından sonra da Origin halen aktif değil.

Reddit’te “EA Alex” rumuzlu bir kullanıcı ise EA’in tüm Amerikan şirketlerinin tabi olduğu ticaret yasalarına bağlı olduğunu ve böyle bir yasak olduğu fark edildiği anda hizmetleri engellemekten başka yapılabilecek bir şey olmadığını, yaptırımların kalkmasının ardından da EA’in durumu izleyip değerlendireceğini belirtmiş.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler