div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Portal Knights’ı test ettik!

- Advertisement -

Survival oyunların gelişimi ile crafting pek çok oyunda adeta olmazsa olmaz bir oyun sistemi haline dönüştü. Eskiden bu sistemi ancak RPG oyunlarında görebilirdik diyebilirim. Zira bu oyunlar birkaç istisna dışında günümüzdeki oyunlar kadar çeşitlilik sunmamasına rağmen crafting sistemleri sayesinde bize kendilerini hayran bırakırdı.

Derken Survival oyunlar çıkıp bu sistemi oldukça geliştirdi ve günümüzde crafting oldukça önemli bir oyun sistemi halini aldı. Hatta son zamanlarda sırf bu sistem üzerine kurulu oyunlara rastlamıyor değilim.

Birkaç haftadır adını sıklıkla duyduğum Portal Knights’da da crafting sistemi oyunun en temel parçalarından biri. Ancak buna gelmeden evvel oyunu şöyle genel olarak bir anlatmam lazım.

09

Oyunun basit bir senaryosu var. Senaryoya göre parçalanmış bir dünya var ve bu dünyanın parçaları birbirlerine portal geçitleri ile bağlı. Bu geçitlerin her biri şeytani yaratıklar tarafından korunduğu için dünyalar bir türlü birbiri ile bağlanamıyor. Portal Şövalyeleri de işte bu noktada ortaya çıkıyor. Oyunda bir Portal Şövalyesi’ni oynuyoruz ve pek çok dünya arasında yolculuk ediyoruz.

Oyuna başlamadan önce üç sınıf arasında seçim yapmamız isteniyor. Savaşçı, kılıç, balta vb. silahları kullanırken Okçu, yay ve arbalet gibi silahlar kullanıyor. Büyücüler ise çeşitli asalar kullanabiliyorlar. Sınıfınızı ve görünüşünüzü belirledikten sonra ise ilk dünyaya adımınızı atıyorsunuz. Amaç bir dünyadan ötekine geçmek ve bunun için portal parçaları toplamak. Ancak şöyle bir durum var ki her bir dünyada ilerledikçe işler zorlaşıyor ve düşmanlar hayli güçlü hale geliyor. Bundan dolayı işin içine crafting sistemi giriyor.

12

- Advertisement -

Oyunda ilerledikçe daha güçlü silahlar ve daha güçlü zırhlar yapmanız gerekiyor. Bunları yapmak içinse ondan önceki geliştirmeleri tamamlamanız gerekiyor. Portal Knights’ta detaylı ve doyurucu bir crafting sistemi olduğunu söyleyebilirim. Oyun çok sayıda kendine özgü materyal barındırıyor ve ilerledikçe bu materyaller ile çok daha güçlü eşyalar üretebiliyorsunuz.

Bunun dışında zaman zaman haritalarda çıkan görevler de size güzel eşyalar kazandırabiliyor. Bu eşyalar teçhizatlar olabildiği gibi, önemli teçhizatları üretmenize olanak sağlayacak materyaller de olabiliyor. Oyunda ayrıca karakterinizi şekillendirebileceğiniz bir yetenek sistemi de bulunuyor. Her bir seviye atlayışında olmasa da birkaç seviyede bir karakterinize yön verecek seçimler yapabiliyorsunuz. Ancak yapımcı ekip oyunun tam sürümü geldiğinde çok daha derin bir RPG içeriğinin olacağının müjdesini verdi bile.

20160924084956_1

Oyunun görselliğinin yapı itibariyla Minecraft’ı andırdığı bir gerçek. Karakterler ve düşmanlar dışında bir de küplerden oluşan bir dünya önünüzde yer alıyor. Oyun yapısı da aynı şekilde, gerek düşmanlar gerekse crafting itibariyle Minecraft’ı andırıyor.

Ancak savaş sistemi size daha farklı bir yapı sunuyor. Hem oyunu hem de savaşları ister TPS isterse FPS kamerasından deneyim edebiliyorsunuz. Savaşlarda bir düşmana isabet sağladığınızda karakteriniz o düşmana kilitleniyor ve kamera açıları da buna göre hareket sağlıyor. Savaşlarda düşmanın hamlelerinden kaçma imkanınız var ve bu hareketten sonra hızlı atağa geçmeniz gerekiyor.

05

Portal Knights’ın en güzel yanlarından biri ise arkadaşlarınızla beraber ortak bir dünyada oynayabilmeniz. İster yerel ağda, ister Steam üzerinde arkadaşlarınızın oyununa katılarak Portal Knights dünyasında işbirliği yapabiliyorsunuz. Böylece daha hızlı bir gelişim, güçlü düşmanlara karşı iki kat tehdit oluşturabiliyorsunuz.

Oyunda canımın sıkıldığı belli başlı noktalar oldu elbette. Bazen düşmanların görünmez bir blok varmışça havada yürümeleri (Hele ki ork benzeri yaratıkların deli danalar gibi kaçarken girdiği haller), craft ettiğim bir eşyanın envanterime düşmemesi ve aklıma şu an gelmese de ara sıra gördüğüm çeşitli buglar, Portal Knights’ın puanını biraz düşürüyor. Pek tabii ki oyun henüz erken erişimde olduğundan bu tür hatalar mazur görülebilecek nitelikte.

06

Portal Knights Minecraft tadında yeni bir oyun arayanlar için belki de en iyi alternatifi sunuyor. Oyunun arayüzünün tamamen Türkçe olduğunun da müjdesini vereyim.

Daha önce Sacred 3’ü üreten (Evet, Sacred hayranları tarafından yerden yere vurulan Sacred 3’den bahsediyorum.) Keen Games bu defa oldukça başarılı bir yapıma imza atacak gibi görünüyor. Oyun henüz erken erişim aşamasında ve yapımcı firma bu aşamanın ne zaman tamamlanacağını henüz açıklamadı.

Bu arada oyun için çektiğim ilk bakış videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Enes Özdemir

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler