div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Rome: Total War şimdi de iPad için hazırlanıyor…

- Advertisement -

Mobil oyunlar her geçen gün hayatımızda daha çok yer etse de strateji türünde çok güçlü olduklarını söylemek zor. En azından mobil cihazlar için bu artık kanıksanmış bir durum haline geldi.

Hatırlıyorum da, Creative Assembly‘nin daha önce piyasaya çıkarttığı Shogun: Total War ve Medieval: Total War oyunları bile bizi Rome: Total War’un ilk videosu için yeterince hazırlayamamıştı. O dönemin askerlerine uygun ve kanıksanmış formasyonlar (Testudo gibi), üniformalar ve kaleleri yıkmakta kullanabileceğimiz birbirinden korkunç ve bir o kadar da derme çatma silahları ilk kez o videoda görmüş ve çıktıktan sonra da aylarca başından kalkamamıştık. Total War serisi daha sonra da birbirinden mükemmel oyunlara ev sahipliği yaptıysa da hiçbiri ilk Medieval ve Rome oyunlarının yaptığı atılımı yapamadı.

Rome: Total War bu defa tabletleri işgal etmeye hazırlanıyor, üstelik de bildiğimiz halinden hiçbir şey kaybetmeden. 11 ayrı millet ile girişebileceğiniz ana senaryo görevleri ve binlerce askerden oluşan meydan savaşları bıraktığınız yerde duruyor, üstelik yapımcının dediklerine bakarsak oyun iPad’in retina ekranları için grafiksel olarak de elden geçmiş durumda.

Mikro kontrolleri ne kadar uygulayabileceğiz bilinmez ancak üniteleri tutup parmağımızla ileri göndermek hiç fena bir fikir gibi gelmiyor kulağa.

Oyunun çıkış tarihi belirsiz ancak en azından bir iPad Air veya iPad Mini 2‘ye ihtiyacınız olacak gibi gözüküyor, oyunun ek paketleri ise daha sonra satışa sunulacak.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler