div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

İstanbul’da yeni bir sanal gerçeklik stüdyosu kuruluyor!

- Advertisement -

Avrupa’nın en büyük Sanal Gerçeklik (VR) stüdyolarından biri İstanbul’da kuruluyor!

Glitch Studios, İstanbul’da sanal gerçeklik prodüksiyon stüdyomuzu açtığını ve bu sayede Türkiye’nin Avrupa VR pazarına girmesine dair önemli bir adım attığını duyurdu.

Firma, reklamcılık, film ve oyun sektörlerindeki yaratıcı yetenekleri bir araya getirerek, Türkiye’nin en büyük VR prodüksiyon stüdyolarından biri olma yolunda ilerlemekte. Bu hızlı büyüme sebebiyle bu alanda çalışma yapma konusunda hevesli, yeni yeteneklerin sürekli arayışı içinde olduklarını belirtiyor ve Avrupa’nın en iyi yeteneklerinin İstanbul’da olduğuna inanıyorlar.

“Türkiye’nin sadece bünyesinde bulunan muazzam yetenekleri değil, aynı zamanda yeni yetenekleri destekleyip geliştirme konusundaki kararlılığı ile, Avrupa’nın gelecekteki VR merkezi olacağına inanıyoruz.”

Sami Hamid
VR Yapımcı & Kurucu Ortak

Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi ve VR First girişimleri ile birlikte çalışmaktan heyecan duyduklarını ve bu işbirliği Türkiye’deki VR endüstrisine öncülük ederken, bilgi birikimi ve deneyim alışverişinde bulunmamızı sağlamakta olduklarını da belirtmişler.

“Sanki VR, marka tanıtım (branding) alanı düşünülerek tasarlanmış bir teknoloji. Markalaşma tarihinde ilk kez başka insanların yaşadığı deneyimlerin görselleri yerine, markalar bu deneyimi doğrudan kullanıcıya yaşatma şansı yakalayabiliyor.”

Borge Bjelland
VR Yapımcı & Kurucu Ortak

Glitch Studios, Oslo, Londra ofisleri ile birlikte ana prodüksiyon faaliyetlerini İstanbul’da yürütmekte. Yaratıcı prodüksiyon ekipleri kurma konusunda 10 yılı aşkın bir geçmişlweri söz konusu. Müşterileri de VR ve AR teknolojilerini kullanarak yaratıcı marka deneyimleri oluşturmayı amaçlayan uluslararası markalardan oluşmakta.

- Advertisement -

Daha fazla bilgi için;
www.glitchstudios.co

Basın Bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler