div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Sonbaharın en hoş sürprizi: Farming Simulator 17

- Advertisement -

Malumunuz, oyun dünyasının en güzel, en özenilmiş meyvelerini verdiği aylardayız ve oynayacak oyun konusunda hiçbir sıkıntımız yok.

Battlefield 2, Call of Duty: Infinite Warfare, Titanfall 2, Gears of War 4, Watch Dogs 2 derken Kasım ayını da bitirmek üzereyiz ve önümüzde daha Final Fantasy XV ile The Last Guardian gibi çok beklenen diğer yapımlar da var. Tüm bunların içinden sıyrılan ve beklentileri en fazla aşan oyun ise Farming Simulator 17.

Bilgisayar ve konsollarımızı tek yıllarda, mobil cihazları ise çift yıllarda ziyaret eden serinin yeni oyunu, çıkışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen 1 milyondan fazla satış yapmayı başardı ki bu rakam Farming Simulator 15’in neredeyse iki katı. Farming Simulator 15’in toplamda 3 milyondan fazla satışa ulaştığını da düşünürseniz, oyunun yayıncısı Focus Home’un beklentilerinin neden yükseldiğini de rahatlıkla görebilirsiniz.

Oysa LEVEL’ın 238.sayısında (Kasım) yaptığım incelemede de okuyabileceğiniz üzere Farming Simulator 17 teknik açıdan mükemmel bir yapım değil. Peki, neden bu kadar sevildi?

Sorunun cevabı öncelikle herkesin bir dönem hayalini kurduğu huzurlu hayatın kollarına bizleri bırakıyor olması.

Tarla sürmek, ekmek, ekini biçmek ve değirmene götürüp satmak mekaniğini yıllar içinde mükemmel hale getiren seri, bu sene finans modelini tam bir revizyondan geçirdi ve oyuna çok yerinde eklemeler yaparken grafikleri de elden geçirdi. Bunun yanında, oyunu bu kadar özel yapan en önemli detay olan mod desteği de firma tarafından cilalandı ve teknik konuları bilmeyenler için bile yeni araç-gereç veya traktörleri eklemek son derece basite indirgendi. İleride ekleyecekleri DLC’ler satın alınsın diye oyunlarına mod desteği koymayan yapımcılara duyurulur.

Haliyle, karşınızda “ben simülasyon oyunlarını sevmem” diyenleri bile saatlerce başında esir eden, verdiğiniz parayı sonuna kadar hak eden bir oyun duruyor. Tıpkı Euro Truck Simulator 2’nin yaptığı gibi, Farming Simulator 17 de seriyi üst seviyeye çıkartmak için gerekli ne varsa hepsinin bir araya geldiği, o beklenen oyun olmuş.

- Advertisement -

Kayıtsız kalmayın.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler