div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Square Enix paraya para demiyor!

- Advertisement -

Mali yıl sona erdi ve oyun firmaları kar-zarar rakamlarını yavaş yavaş açıklamaya başladı.

31 Mart 2017’de sona eren mali yılın rakamlarına göre, Square Enix’in net satışları bir önceki yıla göre %20 artışla 1.7 milyar pound’a ulaştı. Bunun yanında gelirler %22.9 ve faaliyet karı da %20.3 artış göstermiş durumda.

Bu başarıda aslan payını Final Fantasy XV ve Rise of the Tomb Raider‘ın PS4 versiyonu kaparken, mobil oyunlar Final Fantasy: Brave Exvius ve Kingdom Hearts: Union X de gelirlere yaptıkları katkı ile Square Enix’in yüzünü güldüren diğer ürünler oldular.

MMO tarafında ise bilindiği gibi Final Fantasy XIV var. Oyun, gelir anlamında stabil bir performans gösterse de yeni bir genişleme paketi görmediğinden olsa gerek, net satışlar ve faaliyet karı anlamında düşüşe geçmiş gibi gözükmekte.

Diğer taraftan, firmanın en önemli markalarından olan Hitman’in yapımcısı IO Interactive için de bir alıcı aranmakta. Dizi formatındaki yeni halini hayli beğendiğimiz oyunun geliştiricisi, bilanço rakamlarına göre 33 milyon pound zararda.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler