div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Solus Project’i test ettik!

- Advertisement -

Survival oyunlarının yükselişi malum. Bugüne kadar kaç survival oyunu inceledik, saymayı bıraktım. Kaldı ki, Fallout bile kendi çapında bir survival moduna sahipken, survival konseptinin başarısını artık inkar etmek mümkün değil.

The Solus Project bu konsepti bir adım ileriye taşıyacak gibi görünen, henüz erken erişimde olmasına rağmen çok başarılı olan bir oyun.

Oyun aslında bir keşif / macera oyunu. Hatırlayacak olursanız, Subnautica da adventure olarak geçiyordu. Yapımcılar ve oyuncular adventure ve survival türünü birbirine çok yakıştırmış olmalılar ki, bu iki tür birleşince gerçekten güzel işler ortaya çıkıyor.

3009567-gameplay_thesolusproject_20160219a

The Solus Project’te öykü, içinde bulunduğumuz uzay gemisinin, gördüğünüzde boynumuza sarılmayan bir uzaylı ırkın yaşadığı bir gezegene iniş sırasında parçalanması ile başlıyor. İşe bakın ki bu gezegende daha önce yaşamış olan gizemli bir uzaylı ırkın kalıntılarına rastlıyorsunuz.

Oyun sanat yönetimi ve oynanış anlamında hem No Man’s Sky, hem de Firewatch’dan esinlenmiş gibi gözüküyor. Kalıntıları keşfe başlamadan önce ise çözmeniz gereken bir problem var: Hayatta kalmalsınız. Yemeli, içmeli, ısınmalı, kendinize güvenlik sağlamalısınız. Elimizde bulunan bir çeşit telsiz ile dışarısının ısısı, vücut ısımız ve kalp atışlarımızı görebiliyor, yere inerken gördüğümüz bir diğer kaçış sonda’sının peşinden umutsuzca koşuyor ve bu tekinsiz yeri keşfetmeye çalışıyoruz. Sürekli olarak kendimizle konuştuğumuzu söylemeye de gerek yok.

tsp_screen8

- Advertisement -

Ardından, gezegeni keşfe çıkıyorsunuz. Oyun bir SandBox sayılmaz. Bir adventure oyununa yakışır şekilde, daha çizgisel bir haritada oyun oynuyorsunuz ancak bu yapı oyunun çok zengin içeriğiyle birleşince, sandbox tutkunuzu hızla unutabilirsiniz.

Oyunda yemek, içmek ve soğuktan korunmak çok önemli, aksi halde çatır çatır ölüyorsunuz. Yabancı bir gezegende mahsur kaldığınızı unuttuğunuz anda, ölüyorsunuz. Dolayısıyla, sürekli tetikte olmanız lazım. Rahatladığınız anda, ayağınızın altında uzaylıların bıraktığı bir mayın patlayabiliyor, ölüyorsunuz.

262

Oyun henüz erken erişim aşamasında ancak buna rağmen çok zengin bir içeriği, sağlıklı bir oyun işleyişi ve elbette Unreal Engine 4 ile oluşturulmuş çok başarılı görsel kalitesi var.

Keşif, survival, gerilim ve bilimkurgu severiyseniz, The Solus Project oynarken uzun saatler harcayabilirsiniz. Bir de Sandbox olsaymış, tadından yenmezmiş.

Meteor yağmurlarına da dikkat. Her an kafanıza bir meteor düşebilir.

Beklenti: 4/5

Cem Şancı

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler