div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nefesimizi tuttuk, yeni Metro oyunu yolda!

- Advertisement -

Dmitry Glukhovsky’nin romanlarından uyarlanan ve son yılların en hatırlanabilir FPS deneyimlerinden bazılarını sunan Metro serisi 2017’de yeni oyununa kavuşuyor.

Metro serisinin ilk oyunu olan Metro 2033 ve ardından çıkan Metro: Last Light, daha sonraları Metro Redux başlığı altında elden geçirilmiş ve yeni nesil konsollar da kapsama dahil edilerek tekrar piyasaya sunulmuştu.

Moskova’nın tarihî ve karışık metro ağı üzerine kurulmuş olan yapım, tıpkı kendisinden önce piyasaya çıkan STALKER gibi müthiş bir felaket sonrası dünya portresi sunmuş ve oyun basınından aldığı övgüleri, müthiş satış rakamları ile de desteklemişti.

Serinin yeni kitabı olan Metro 2035, Aralık ayında okuyucuları ile buluşacak ve gözüken o ki yeniden Artyom’un hikayesine tanık olacağız. Üçlemenin sonuncusu olan kitap, aynı zamanda serinin fanatikleri tarafından da baş tacı edilecek gibi gözüküyor çünkü hikaye bu kitapla sona ererken daha önce sevdiğimiz ve aşina olduğumuz tüm karakterlerin de yolları tekrar kesişecek. Bununla birlikte kitabın kendi başına ayrı bir hikaye olarak da kolaylıkla okunabileceği söyleniyor.

4564

Bu noktada yeni oyunun kitabın hikayesini mi takip edeceği yoksa tıpkı Metro: Last Light’ta olduğu gibi kendi yoluna mı gideceği yönünde şimdilik bir bilgi yok.

Hatırlayacağınız gibi ilk oyun olan Metro 2033 fena halde aynı ismi taşıyan kitabın yolunu izlerken, serinin sonraki oyunu olan Metro: Last Light yeni bir hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Dmitry Glukhovsky’nin Metro 2034’ü oyuna uyarlamama kararı ve yeni bir hikaye yazmayı tercih etmesi, serinin yeni oyunu için de hayli güçlü bir olasılık.

- Advertisement -

Yapımcı 4A, aradan geçen üç senelik zaman zarfında ekibi de büyütmüş. Geçtiğimiz ay tanıtılan ve Metro serisini andıran VR oyunu Arktika.1 firmanın üzerinde çalıştığı oyunlardan bir diğeri.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler