Sentinels of Light etkinliğini oynarken ya da JRPG Ruined King’de Viego Isolde’yi Yaşam Havuzu’na sokmadan evvel neler oldu hiç merak ettiniz mi? League seviyorsanız mutlaka ediyorsunuzdur o zaman size okumaktan hiç pişman olmayacağınız AFET’i almanızı ısrarla öneriyorum. Kitabın yazarı Anthony Reynolds zamanında Warhammer 40K (Khorne tabanlı) romanlar yazmış o yüzden beklentilerinizi yüksek tutun. Kitabı aldıktan sonra gördüğüm kadarıyla RIOT’un “Worldbuilding” ekibinin de başında.
Riot’un bu ilk romanında olaylar Viego’nun kılıcı Mukaddes’in onu kabul edip tahta geçmesiyle başlıyor. Isolde ile evlenip, komşu krallıklardan birine saldırıp, delicesine sevdiği eşinin bir suikast sonucu yaralanmasıyla hikâye örgüsü devam ediyor. Buraya kadar olanlar çok hızlı gerçekleştiği için bir Lich King romanı faciası mı acaba diye korkmadım değil. Ama endişelerimin yersiz olduğunu her bölümde anladım. Hikâyenin geri kalanı Kalista ve onun şifa için Kutlu Adalar’ı arayışı üzerinde dönüyor. Arada Grael (Thresh) ve Ryze’ın olduğu bölümler bu üçlünün kaderini kitabın sonlarına doğru birleştiriyor. İşin ilginci neler olacağını bilmenize rağmen kitap sürükleyici şekilde kendini okutuyor.
Ama Ruination’a neden “Afet” dendiğini anlamış değilim. “Yıkım”, “Mahvoluş” hem hikâyeye hem de kitabın orijinal adına uyan adlar. Yabancı kelime kullanımının neredeyse hiç olmaması büyük bir artı iken özellikle kitabın başlarından kelime ve bağlaçların art arda kullanılmış olması okuma sürecinizde ayağınıza batan bir diken gibi dikkatinizi dağıtıyor. Gamze ve rahmetli Emre’nin döneminde İthaki’nin ikinci okumalarını yapmıştım, Riot kitaplarının ikinci okumalarını da seve seve gönüllü olarak yapabileceğimi buraya not düşeyim.
Arcane görsel olarak ne ise Afet yazınsal olarak aynı başarıya sahip diye düşünüyorum. MMORPG gelmeden Runeterra tarihini öğrenmek istiyorsanız düşünmeden alın. Ayrıca içimden bir his MMORPG’nin Ruination’la alakalı olacağını söylüyor… Bakalım…