div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Doğal afet sonrası hayatta kalma sanatı…

- Advertisement -

Disaster Report 4 Plus: Summer Memories, PS4’te oynanmak üzere Japonya’da çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Oyun içerisinde gerçekten çok ilgi çekici bölümler var. Weekly Famitsu’ya Disaster Report 4’ün yapımcısı Kazuma Kujo’nun yaptığı açıklamalardan yola çıkarsak DR4 Plus’ın iskeletini aynen koruyacağını söyleyebiliriz, belki hatırlayacaksınız, oyunun bu orijinal versiyonu iptal edilmişti. Doğal afetler üzerine kurgulanan senaryolar içeren bu oyunlarda, Disaster Report 4 için 2011 Japonya depremi baz alınmıştı. Her ne kadar yeni şehir sahneleri tasarlansa da uğraşlar bir işe yaramamış, yapılan değişiklikler olumsuz sonuçlanmıştı. Sebebi ise oyunun zamanlaması ile ilgiliydi. Verilen zamanlama diliminde oyun tamamlanamıyordu ve yapımcıya bakılırsa “oyun başarılı şekilde bir araya getirilememişti.”

Gelelim Granzella tarafından ve yine Kujo’nun desteği ile geliştirilen “yeni” doğal afet oyunumuza. Summer Memories olarak geçen DP4 Plus oyunumuzda, yine bir deprem felaketi yaşanıyor. Böyle kötü bir anınız gerçek hayatta umuyoruz ki olmamıştır. Ama bu tarz olaylar yaşandıktan sonra hemen normal hayata dönmek neredeyse imkansızdır. Oyun da biraz gerçeğe dayalı ilerliyor aslında. Toparlanmak için çaba harcıyorsunuz ve çevrenizdekilere yardım ediyorsunuz. Felaketi aşmak için çevrenizdeki insanlarla dayanışma içerisinde oluyorsunuz. 4 Plus’ın farkı da biraz burada ortaya çıkıyor olacak. Çünkü orijinal versiyonda felaket birkaç gün sürüyorken, burada bütün bir haftayı kaplıyor.

tua00lchudmub2ohqdb4

Oyunda ilgi çeken diğer nokta ise temel ihtiyaçlarınızın karşılanıyor olması. Evet, oyunda acıkıyor yemek yiyor ve sonrasında tuvalete gidiyorsunuz, kısaca Survival öğeleri oldukça etkin. Üstelik bu sahneler oldukça ayrıntılı ve görüntülerde hiçbir kısıtlama kullanılmıyor. Adeta bir süngermiş gibi susuyor(Susmak değil Susamak anlamında!), yemeğinizin taze kalması için uğraşıyorsunuz. Bu sırada yardım etmeyi de unutmuyor, ihtiyacı olana yiyecek satışı yapıyorsunuz. Oldukça gerçekçi öyle değil mi? Bütün bunlar performansınızı etkiliyor. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi gücünüzü besinlerden alıyorsunuz.

Sızan screenshot’lara gelince, sırt çantalı bir kızın deprem sonrası harap olmuş bir şehirde dolaşırken görüntüleri bulunuyor. Hatırlatalım, oyunun konusu bir öğrencinin iş görüşmesine giderken aniden gerçekleşen korkunç bir deprem afetinin ortasında kendisini bulması ile ilgiliydi. Kujo, oyun için grafik kullanım kapasitesini sonuna kadar zorladıklarını da eklerken, oyunda bir yerleşim bölgesi, liman, istasyon ve sığınmacılar tarafından barınak olarak kullanılan bir okulun olacağını söyledi. Daha fazlasının olduğunu da bildiren Kujo, henüz kesin bir çıkış tarihi vermedi.

ypn5kv0ltepidf5eq61e

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler