div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Görme engelli oyuncu Zelda’yı alt etti!

- Advertisement -

The Legend of Zelda: Ocarina of Time’ı 4.5 yılda bitirmenin etkileyici olmadığını düşünüyorsanız hikayenin geri kalanını okumalısınız.

Terry Garrett görme engelli bir oyuncu ve oyunlarda daha rahat ilerlemesini sağlayan bazı taktikler geliştirmiş zaman içinde. Sadece iki hoparlör üzerine kurulu bir ses sistemi kullanıyor ve oyundaki ayak seslerini dinleme, buna göre gelen saldırıların yönünü tayin etme ve deneme yanılma, bolca da başarısız olma üzerine kurulu bu sistemle engelleri bir şekilde aşmayı başarıyor. Daha önce Oddworld: Abe’s Odyssey gibi iki boyutlu oyunlarda oldukça işe yarayan bu sistemi The Legend of Zelda: Ocarina of Time gibi üç boyutlu bir oyunda kullanmak ise tahmin edebileceğiniz gibi işleri birazcık karıştırıyor.

Bu şekilde geçen 4.5 yılın ardından Terry Garrett mutlu sona ulaşmayı başardı, üstelik yardım da almadan! Aşağıda oyunun son bölümlerini izleyebilirsiniz.

Hayretler içinde izledik, insanın ayağa kalkıp alkışlayası geliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler