div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Mad Max siyah-beyaz çekilseydi nasıl olurdu?

- Advertisement -

Eski filmlerine laf söylettirmeyen bizleri bile mest ettiren yeni Mad Max filmi senenin en büyük sinema olaylarından biriydi, muhtemelen siz de bayıldınız.

Filmin hiç bitmeyen aksiyonu, 7/24 göreve hazır gitaristi(!), karakterlerin işlenişi ve özellikle de kullanılan renk paleti aklımızı başımızdan aldı, günlerce her arkadaş toplantısında bu filmin geyiğini yaptık, hala da buna devam ediyoruz.

Dediğimiz gibi film özellikle renk paleti ve sanatsal yönetimiyle çok beğenildi, ancak Frank Miller daha önceki bir röportajında filmi aslında siyah beyaz olarak çekmeyi düşündüğünü, önündeki diğer seçeneğin de tüm renk paletinin kullanımı olduğunu ve filmin bir “gişe” filmi olmasından hareketle ikinci seçeneği seçmek zorunda kaldığını belirtmişti.

Filmin, Frank Miller’ın bu röportajından yola çıkarak sadece efekt sesleriyle ve diyalogsuz olarak hazırlanan Black & Chrome adlı fan yapımı versiyonu Vimeo’da kendisine yer bulmuş durumda ancak bu videonun legallik durumu hakkında bir bilgimiz yok. Diyalogları ve müzikleri olmayan bu versiyona bir göz atabilirsiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler