div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Red Bull “Son Şampiyon” turnuvasının şampiyonu belli oldu!

- Advertisement -

Bugün, yani 14 Haziran 2015, E-Spor’un Türkiye kulvarı için büyük bir gündü; çünkü Türkiye’nin en büyük Dota 2 turnuvasının finali olan Red Bull Son Şampiyon, Volkswagen Arena’da perdelerini açtı. Red Bull ve Elektronik Sporlar Ligi (ESL)’nin organizatörlüğünü yaptığı ve ByNoGame’in sponsorluğunu üstlendiği bu büyük turnuva, Türkiye’nin en iyi 2 takımını finalde karşı karşıya getirdi.

Bu büyük finalde ünlü We Make The Future (WMTF) ve daha kısa bir süre önce kurularak sürpriz bir şekilde finale kalan The Ascendant (ASC) takımları karşı karşıya gelecekti. Büyük bir kitle tarafından favori olarak gösterilen WMTF, ilk sahneye çıkan takım oldu. Ardından kısa süreli birlikteliklerine rağmen isimlerini finale yazdıran ASC sahnedeydi ve bu performanslarından dolayı yoğun bir ilgiyle karşılandılar. Turnuva öncesinde yapılan röportajda iki takımın da ünlü isimlerine mikrofonlar verildi. mdL (WMTF) ve Rocco (ASC) gibi ünlü isimlerin final sonucuyla ilgili mütevazi fikirleri de alındıktan sonra turnuva başladı.

5 maç üzerinden oynanan turnuvanın ilk maçı, WMTF’nin bariz üstünlüğüyle sonuçlanarak durumu 1-0’a getirdi. İkinci maçta ASC’den beraberlik beklenirken, WMTF’nin ekip çalışması yine başarılıydı ve durum 2-0 oldu. ASC için işler yolunda gitmiyordu ama zaten final için herhangi bir iddiaları olmadığını açıkça göstermişlerdi. mdL’nin üstün performansı, Rocco’nun tüm çabalarına rağmen WMTF’yi öne geçiriyordu ve bu büyük turnuva, WMTF’nin 3-0’lık net galibiyetiyle sona erdi.

Bu net galibiyetle şampiyon olan WMTF, 12.000 TL’lik para ödülünün yanı sıra 5 adet NVIDIA GeForce GTX 960 Grafik Kartı ve 5 adet ASUS Strix Tactic Pro Keyboard kazandılar. Ayrıca, ESL One Dota 2 Turnuvası Avrupa elemelerine doğrudan katılım hakkını da cebe indirmiş oldular.

Turnuvanın ikincisi olan ASC’ye ise 5.000 TL para ödülüyle birlikte 5 adet ASUS Strix Pro Headset hediye edildi.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler