div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

War Thunder yamasında iki yeni uçak göründü!

- Advertisement -

War Thunder’a gelecek olan yeni yamayla birlikte iki yeni uçağımızı hangarımıza sokacağız. Karşınızda Yak-9B ve Hawker Hunter F.1.

Yak-9B

Yak-9B_1

Kendisi Yak-9D’nin modifiye edilmiş halidir. Ve içerisine 200’er kilodan 4 adet, FAB-100 ya da PTAB-2.5-1.5 bombalarını alabilmektedir. Benzin deposuyla kokpit arasında yaratılan boşluğun içine yerleştirilen bombalar, dışarıda olmadığından dolayı uçağın manevra ve hız açısından bir kaybı bulunmamaktadır. Burun kısmı zayıflatılmadığı için gerektiği yerlerde düşman savaş uçaklarına karşı olabildiğince dayanıklıdır.

Yak-9B_2

Belli bir binaya hedef almaktan ziyade “arazi” atışı yapan Yak-9B, dalış bombardımanı yapamıyor çünkü görüş kısıtlaması çok fazla, nereye daldığını göremeyen pilotlar sadece belli bir alana bırakıyor bombaları. İkinci Dünya Savaşı sonuna doğru üretilen Rus Yak-9B ilk yapıldığı zaman 400’er kilo alması bekleniyordu her bir bomba için ancak test sonuçlarıyla birlikte bombaların fazla ağır olmasındna dolayı uçağın denge kaybı yaşandığı görüldü ve 400 yerine 200 kiloluk bombalar kullanıldı.

Yak-9B_3

- Advertisement -

Yak-9B_4

Yak-9B_1a

Hunter F.1

Hunter5s

İkinci uçağımız ise Hawker Hunter F.1 ya da kısaca Hunter F.1. Kendisine aynı zamanda Fatboy Slim’in Sunset şarkısından da göz aşinalığımız var. Yukarıda gördüğünüz bir resimede baksanız içinizden “bu uçak hız için yaratılmış olmalı” diyeceksiniz. Haklısınız. Kanatlarıyla, burnuyla ve kuyruğu ile tamamen hız için yaratılmış olan Hunter F.1, USSR’ın MiGlerine kafa tutacak bir uçak.

Hunter1

Hunter3

Hunter14

Uçağımızın gerçek tarihte, 7 Eylül 1953’de jet yakıtlı uçaklar içerisinde hız rekoru bulunmakta. 1,171 km/h ile rekor kırmış olan Hunter F.1 oyun içerisinde düz uçuşla 1,102 km/h hıza ulaşabilecek ve oyun içerisindeki en hızlı uçak olacak. Hava frenlerine sahip olan uçağımızın yer atışları için ne roketi ne de bombası bulunmakta, doğal karşılarsınız ki bu onu yavaşlatırdı. Hunter F.1 uçağının oyun içindeki teknoloji ağacının yeri ise Hawker ailesinde Tempest Mk II’den sonra gelicek.

Yazımızı kapatırken Fatboy Slim bize Sunset ile eşlik ediyor. 🙂

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler