Hearthstone: Blackrock Mountain

    0
    13

    Valla iyi iş… Oyunu bedava yap, sonra paketlerini ya sabırla kazandırt, ya da parayı basmasını sağla oyuncunun. Blizzard bu işi çözmüş, ben size söyleyeyim.

    Geçtiğimiz yıl Curse of Naxxramas ile Hearthstone’culara yaşayan ölü keyfi yaşatan yapımcılar, bu defa da bizi Ragnaros’un peşinden yolluyor. Lord Neferian’ın emrinde Blackrock Mountain çevresinde dolanıyor ve CoN’daki gibi beş haftada, beş tane kanatta mücadele edip nihayete eriyoruz.

    Yepyeni bir tane oyun tahtası ile birlikte gelen Blackrock Mountain, elbette birbirinden acayip Boss’ları da eksik etmiyor. Bazıları geveze, bazıları sert, bazıları kolay, bazıları zorlayan Boss’lara karşı mücadele etmek, aynı CoN’daki gibi eğlenceli. Üstelik online oyunlardaki gibi rakibimizin oynamasını da beklemiyoruz, yapay zeka düşmanımız anında hamlesini yapıyor. (Buna alışınca online oyunda yavaş davranan rakibi dövmek istiyorsunuz.)

    Oyun boyunca genelde Warlock ve bir çeşit Zoo destesiyle oynadım, çoğu maçta iyi sonuç aldım. Yalnız bir tane boss vardı ki onunla mücadele edebilmek için bir destemi tamamıyla yok etmem gerekti. (Her karaktere özel birer tane destem var ve böylece dokuz sınırını dolduruyorum. Blizzard’ın neden daha fazla deste yaratmamıza izin vermediğini de anlayabilmiş değilim.) Yeni bir deste yarattım zira bu boss’un pasif özelliği, her iki tarafın da en fazla bir tane mana kristaline sahip olması ve her yaratığın da tek manaya açılabilmesiydi. Zoo destesiyle ben açıyorum Fire Imp, o açıyor Ysera. Ben de içi Legendary’ler, yüksek mana gerektiren güçlü yaratıklarla dolu bir deste yarattım ve normalde hiç yaşayamayacağım bir keyfe imza attım: İlk turn’de Mountain Giant’ı indim, ikincide Molten Giant, üçüncüde Alexstrasza derken zaten rakibim öbür dünyayı boylamak üzereydi.

    hearthstone03

    Her kanatta üç boss’u temizledikten sonra yine özel destelerle savaştığımız, sınıflara özel maçlar karşımıza çıkıyor ve bunlardaki dengeler de güzel ayarlanmış. Genelde de ilk maçta rakibi yenebiliyorsunuz; olmadı ikincide mutlak zafer geliyor. Heroic savaşlarıysa gerçekten hiç denemedim bile. Sinirlerimi zorlamaya, zamanımı olamayacak şeyler için harcamaya gerek yoktu…

    Kanatları tamamladıkça elde ettiğimiz kartlar çok çeşitli olmasa da birçoğu bizi Dragon destesi yapmaya yöneltiyor. Bence şu anki ejderha kartları, sağlam bir ejderha destesi yapmak için çok yeterli değil ama denemesi bedava elbette.Oyun içi altınlarla da açabileceğiniz kanatların tümünü para verip açmayı tercih ederseniz, yaklaşık 60TL gibi bir rakam ödüyorsunuz, bunu bilmelisiniz. Eğer sabırlıysanız Quest’leri yaparak da altın toplayabilir ve ödemeyi bu altınlarla da yapabilirsiniz. (Ömür dayanmaz.)

    Sıkı Hearthstone fanatiklerinin direkt denemesi gereken bu Adventure modunu, oyunu arada bir oynayanlar atlayabilir; öyle çok mühim kartlar elde etmiyoruz…

    Tuna Şentuna