World of Warriors: Quest

    0
    14

    Benzer şekilde giriş yaptığım yazılar olmuştu. Ancak yine aynı konunun üstünde durmak durumundayım. Çünkü, modern Dünya’da en kilit kelime bu: “hız”. Bugün neler yaptığınızı bir düşünsenize. Sabah kalktınız alelacele bir kahvaltının ardından evden ayrıldınız. Çevrenizde koşuşturan pek çok insan vardı. Hepsi bir yerlere yetişmeye çalışıyordu. Bunun için de koşuşturuyorlardı. Muhtemelen siz de diğerleri gibi aynı koşuşturmaya dahil oldunuz. İşe, okula yetişmeye çalıştınız. Belki de şuan bunları okurken sırıtıyorsunuz. “Siz işe mi gidiyorsunuz, ben tatildeyim” diyorsunuz. Üzgünüm, siz de bu tatil süresince koşuşturdunuz. Yapmak istediğiniz pek çok şey, görmek istediğiniz pek çok yer ve insan vardı. Sonuçta tatil dediğiniz süre gerçekten pek de uzun sayılmaz. Tamam kızmayın. Bu koşuşturma içerisinde hayatı güzelleştirmenin yolları da var. Oyun yapımcıları da son dönemde bunu yapmaya çalışıyor. Bunca iş güç arasında oyun oynamanın en pratik yolu da artık mobil cihazlar. Ne de olsa her zaman yanımızdalar. World of Warriors: Quest de aynı düşünce ile hazırlanmış bir yapım.

    IMG_2829

    World of Warriors: Quest’de bize birbirinden çok farklı üç kafadar eşlik ediyor. Çok farklı diyorum çünkü bir Viking (Gunnar), bir Romalı (Brütüs) ve bir Ninja (Kuro)’dan oluşuyor ekibimiz. Fiziksel ve ırk olarak farklı olmalarının yanında bu üç karakterin yetenekleri de çok farklı. Gunnar uzun sakalları ve büyük kılıcı ile dikkat çekiyor. “Kodum mu oturturum!” nidaları ile ortalıkta dolaşan Gunnar savunma konusunda da fena sayılmaz. En azından üfleyince ölmüyor Kuro gibi. Kuro uzaktan saldırılarda pek yetenekli bir karakter. Hasarı da hiç fena değil. Ancak az önce de belirttiğim gibi, ölmek için bahane arıyor adeta. Bir düşman görsün ortada Kuro falan kalmıyor. Son karakterimiz Brütüs de maşallah ölümsüz. Saldırılarıysa ancak çocukken annelerimizin attığı terlikler kadar etkili olabiliyor. Ayrıca üç karakterimizin de özel iksirler kullanarak aktif hale gelen yetenekleri bulunuyor. Brütüs bir doğru üzerindeki rakiplere saldırırken, Gunnar ve Kuro çevresindeki tüm rakiplere saldırabiliyor. İksirleri öldürdüğümüz düşmanlardan ve haritada bulunan varillerden elde etmek mümkün. İksirlerin yanında, karakterlerin hareket kabiliyetini arttıran ya da can yenilemesi sağlayan başka eşyalar da oyunda mevcut. Tüm bunları tur bazlı olarak yapıyoruz. Her turda 3 hamle yapma hakkımız var. Karakterlerin yerini değiştirmek ve ya düşmanlara saldırmak bizim tercihimize bırakılmış. İster aynı karakterle 3 kez saldırabilir, ister üç karakterimizle de farklı hamleler yapabiliyoruz. İksir kullanmaksa bu haklardan yemiyor. Düşmanlar içinse durum biraz farklı. Düşmanlarımız her karakter için bir olmak üzere, karakter sayısına göre bolca hamle yapabiliyor. Fakat, bu hamleleri pek de iyi değerlendirdiğini söylemek mümkün değil. Genelde saçma sapan sağa sola gitmek şeklinde hamleler yapan yapay zeka sınıfta kalıyor. Oyunda öyle rastgele savaşlara girişmiyoruz. Bir hikaye doğrultusunda ilerliyoruz. Açıkçası hikaye çok heyecanlı olmasa da, karakterlerin arasındaki diyaloglar son derece eğlenceli. Oyunda her bir bölüm birkaç dakika sürüyor. Oyunun tamamını bitirmekse bir haftadan fazla zamanınızı almayacaktır.

    IMG_2830

    World of Warriors: Quest hızlı ve eğlenceli yapısıyla dikkat çeken bir yapım. Kesinlikle bir şansı hak ediyor. Aynı şeyleri yapıp durmak bir süre sonra sıkıcı olsa da, o evreye gelene kadar oyunu oynamak çok keyifli. Gündelik koşuşturma sırasında, otobüste, vapurda, metroda ya da kısa aralarda kafa dağıtmak için World of Warriors: Quest birebir.

    Tolga Yüksel