div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Metal Gear Solid V: Phantom Pain, MMO yetenekleri ile beraber geliyor!

- Advertisement -

Metal Gear Solid V: Phantom Pain onca beklentilerin, Kojima-Konami kavgasının arasında 1 Eylül tarihinde açıklanan tüm platformlar için satışa sunulacak.

Konami Gamescom’da sadece yeni bir trailer yayınlamakla kalmadı, ayrıca 30 dakikalık uzun mu uzun, güzel mi güzel bir oynanış videosunu da bizlere sundu. Böylece oyunun üs mantığı, crafting mekanikleri, dinamik hava koşulları yanında oyuna yeni eklenen ve diğer oyuncuların üslerini basabilmenizi sağlayan MMO özellikleri hakkında da bilgi sahibi olduk.

Eğer MGS:Peace Walker’ı daha önce oynadıysanız üs mantığına üç aşağı beş yukarı aşinasınız demektir.Oyunun neredeyse her görevi bir sinematik ile başlıyor ve sona eriyor, neredeyse her adıma Hideo Kojima’nın etkisi ve adı yerleşmiş durumda. İlk birkaç görevin ardından yenilenen ve epey etkileyici gözüken ana üssümüzle karşılaşıyoruz. Burada silahlar ve yeni optikler geliştirebiliyor, askerlerin beynini yıkayarak safımıza katılmaya ikna edebiliyor ve ekibimize üs içinde bazı görevler verebiliyoruz. Phantom Pain’de üs mantığı oyunun merkezine yerleşmekle kalmamış, geliştirilmiş de aynı zamanda. Videoda da izleyebileceğiniz gibi üssünüz için farklı işleri yapacak doğru adamları buluyor, onları eğitiyor, günlük olarak görevlere yolluyor ve sizin için savaşmalarını istiyorsunuz. Ayrıca crafting konusunda da olabildiğince özgürsünüz, geliştirilecek silahların yetenekleri ve türleri tamamen size bırakılmış durumda.

Üste günler üç aşağı beş yukarı bu şekilde geçiyor. Tabii Kojima’ya özgü bazı acayip detaylar da mevcut videoda görebileceğiniz gibi, mesela duş almak! Evet Kojima sudan uzak durdukça kokmaya başlıyor ve başında sinekler uçan sonra da üste görenin yolunu değiştirdiği itici bir adam haline gelebiliyor.

Videodaki en önemli yenilik ise yeterince asker sahibi olduğunuzda kurmaya başlayabileceğiniz karakollar, yani FOB’lar. Bu FOB’lar size ciddi anlamda kaynak sağlasa da diğer oyuncuların saldırılarına açık durumda. Doğru duydunuz, bu noktada MMO mekanikleri devreye giriyor ve hem diğer oyuncuların FOB’larına saldırabiliyor, hem de kendi FOB’larınızı onlara karşı korumaya çalışıyorsunuz. Tek kişilik oyunun içine MMO mekaniklerinin bu kadar light bir şekilde yerleştirilmiş olması övgüye değer. Resmen oyunun içine MMO mekaniklerine sahip bir mini-Tower Defence oyunu monte etmiş Hideo Kojima.

Bu kadar da değil, eğer görevdeyken bir çağrı alırsanız FOB’a dönüp savaşı bizzat yönetebiliyor, hatta online olan arkadaşlarınızdan yardım dahi isteyebiliyorsunuz. Üstelik ana hikayedeki bu PvP mekanikleri Metal Gear Online’a dahil bile değil. Yine de hoşlanmadıysanız veya internet bağlantınız müsait değilse bu modun tamamen opsiyonel olduğunu da hatırlatmış olalım.

Daha önce Peace Walker’ı PSP’de ya da PS3’e gelen koleksiyon paketinde oynamadıysanız ve MGS V’i almayı düşünüyorsanız, üs mekaniklerini kavramanız adına aşağıdaki 30 dakikalık videoyu izlemenizi öneririz, inanın bize pişman olmayacaksınız.

- Advertisement -

MGS V: Phantom Pain Gamescom oynanış videosu

MGS V: Phantom Pain Gamescom 2015 trailer’ı:

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler