div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Nintendo CEO’su Satoru Iwata hayatını kaybetti

- Advertisement -

Maalesef haftaya üzücü bir haber ile başladık… 2002 yılından beri Nintendo’nun başkanı ve CEO’su olarak görev yapan Satoru Iwata genç yaşta aramızdan ayrıldı.

1959 yılında Sapporo-Japonya’da doğan Satoru Iwata, daha sonra başkanı olacağı HAL Laboratory’de Kirby’nin doğumuna öncelik ettikten sonra 2000 yılında planlama direktörü olarak Nintendo’ya katılmıştı. 2002’yılında şirketin 53 yıllık CEO’su Hiroshi Yamauchi’nin yerine şirketin başkanlığına atanan ve 3DS ile Wii’nin yaratımına öncelik edip, firmayı çok daha kısıtlı kaynaklara rağmen rakipleri karşısında finansal açıdan stabil bir konuma oturtan Iwata bu süreçte Mario, The Legend of Zelda ve Animal Crossing serilerine de katkıda bulunmayı sürdürdü.

Son olarak geçtiğimiz gün haberini yaptığımız şekilde japon mobil oyun devi DeNA ile 2017 bahar aylarına kadar beş mobil oyun geliştirmek üzere bir ortaklık kuran Satoru Iwata’nın rahatsızlığı ilk defa geçtiğimiz yıl E3 fuarına katılamaması ile ortaya çıkmıştı. Nintendo’dan yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl safta kesesi tümörü yüzünden ameliyat olan Iwata, safra kesesi büyümesine bağlı komplikasyonlar neticesinde 55 yaşında aramızdan ayrıldı.

Çocukluğunuzu çok az kişiye borçlu olursunuz hayatınızda, huzur içinde uyusun.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler