div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

PC’nin en iyi yarış oyunu konsolları gözüne kestirdi!

- Advertisement -

“Binlerce lisanslı aracımız, pistimiz veya araçları biriktirebileceğiniz bir kariyer modumuz yok. Assetto Corsa’da araçları biriktirmez, onları sürersiniz.”

Assetto Corsa’nın arkasındaki küçük ama tutkulu stüdyo Kunos Simulazioni’nin lideri Marco Massarutto’nun eserleri hakkındaki görüşleri tıpkı yukarıdaki gibi, gayet net. Netkar Pro ile tanıdığımız, son kullanıcı bazında olmasa bile ticari simülasyonlar konusunda ciddi bir başarıya ulaşan Kunos’un, geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya çıkan son oyunları bilindiği gibi biz dahil tüm basından çok yüksek puanlar almış ve Project CARS gibi güçlü bir rakibi bile gölgede bırakmayı başarmıştı.

Peki bu nasıl mümkün oldu? Çıktığı gün bile bitmiş bir proje diyemeyeceğimiz, hava şartlarının olmadığı, az sayıda otomobil ve kısıtlı sayıda piste sahip bir yapım nasıl oldu da bu kadar tutuldu?

Öncelikle aslan payını Assetto Corsa’nın fiziklerine vermemiz gerekiyor. Özellikle direksiyon setiniz varsa tadına doyamayacağınız (Araç sürmek zor değil, rekabetçi sürüş yapmak zor.) fizikler ile bize ulaşan oyun muhteşem netcode’u sayesinde lag yaşamadan harika yarışlara imkan sağlıyor ve kitlesinin de genellikle bilgili ve düzgün tiplerden oluştuğunu düşünürseniz bu keyfi kaçıracak pek fazla etmen de mevcut değil.

ss_c637647078fbbd5b242f9e67a6b36726b6d57154.1920x1080

Oyunun şimdiye kadar 3 DLC’si çıktı ve toplam 25tl gibi cüzi bir bedel ile 15 civarında yeni aracı oyuna eklemiş durumda. Ayrıca oyunun mod desteği inanılmaz. Daha şimdiden yüzlerce pist ve binlerce araçtan oluşan bedava bir mod havuzu oluşmuş durumda ve araç sayısının azlığını bu açıdan eksi olarak göstermek de pek gerçekçi bir yaklaşım sayılmaz.

Oyun 22 Nisan 2016’da PS4 ve Xbox One için geliyor ve bu süreçte aşağıda gördüğünüz canavar, yani Ferrari FXX K’da oyunculara ücretsiz olarak sunulacak.

- Advertisement -

Haberler

1 Yorum

  1. İyide ps4 ve x1 kapalı kutu konsollor ekstradan mod ile araç eklemek mümkün deil dlc olarak verseler bu sefer ekstra ücret ödüyor olucaz yani bu oyuna ekstra konsollara özellikler gelmesse iyi olmaz tabi birde fiyat var tutupta 209 ₺ ye satmazlar umarım birde bu oyunda acaba split screen olucakmı keşke olsa o zaman hemen alırdım 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler