div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Pixels vs Pixels!

- Advertisement -

İlkbahar aylarında yayınlanan ilk fragmanın üzerinden epey zaman geçti, peki o zamanlar “vay be süper fikir” derken ne kadar haklıymışız ona bakalım.

Home Alone, Mrs.Doubtfire ve Harry Potter serisi ile tanıdığımız Chris Columbus tarafından çekilen film yapımcılığını da üstlenen ve Click (2006) filminden beri düzgün bir yapımını göremediğimiz Adam Sandler, Peter Dinklage, Kevin James ve Michelle Monaghan’a da yer veren gayet iyi bir kadroya sahipti bilindiği gibi. Hikaye de gayet eğlenceli ve özgün görünüyordu, özellikle de eski toprak oyuncular için. Kim derdi ki Pac-Man bir gün geri dönecek, çok daha atarlı ve dünyayı yok etmeye niyetli olarak, üstelik yanına Donkey Kong’u da alarak. Eh, onu durdurmak da bir zamanlar onunla sırt sırta vermiş olanlara düşüyordu elbette. Artık 30’lu yaşlarının son demlerini yaşayan, gözlerini C64’e kafa ayarı yaparken bozmuş 80’lerin hardcore oyuncularına.

88 milyon dolarlık oldukça “esaslı” bir bütçe ile yola çıkan ve 21 Temmuz’da Kuzey Amerika’da vizyona giren yapım oldukça yavaş bir başlangıç yaptı ve kritik kabul edilen ilk dört günde sadece 49 milyon dolar hasılat yapabildi. Üstelik eleştiriler o kadar sertti ki daha bu taraflara gelmeden filme gitmesek mi diye düşünür olduk. Neticede film Avrupa’nın önemli bir kesimi ile ülkemizde de yarın gösterime giriyor ve bir aralar 3’lerde dolaşan IMDB puanları da 5.5’e fırlamış durumda. Aynı zamanda “ucu ucuna kar eder veya kafa kafaya gelir” denilen film şimdiden 157 milyon doları buldu ve kar-zarar denklemini rahatça sağlamayı da başardı.

Adam Sandler’ın Click’ten beri düzgün bir film yapamadığı da ortadayken çok müthiş bir şey beklemiyoruz açıkçası, yine de tadımızı kaçırmayıp biraz güldürse fena olmaz.

Diğer konu ise; özgünlük. Evet maalesef film bu konuda bizim sandığımız kadar özgün değil, öyle ki 2010 yılında çekilen 3 dakikalık, aynı isimli ve birebir aynı konuyu paylaşan bir kısa animasyondan direkt arak gibi duruyor, filmin başında da zaten bu durum belirtiliyor ve filmin kısa filmden esinlendiği açıklanmış durumda. Aslında detaylara baktığımızda bahsi geçen yapımın çok daha güzel fikirlere sahip olduğu bile söylenebilir.

Bakalım siz neler düşünüyorsunuz, buyurun alt alta iki fragman;

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler