div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Steam Direct için son geriye sayım…

- Advertisement -

Valve’in oylama platformu Greenlight 5 yıllık ömrünü tamamlayarak yerini 13 Haziran’da Steam Direct’e bırakıyor.

Steam Direct, herhangi bir geliştiricinin “Title” başına $100 ödemesi durumunda Valve pazarına oyun gönderebilmesini sağlayacak. Eğer oyun belli bir rakama ulaşırsa bu ücret geliştiriciye geri ödenecek.

Her ne kadar Valve Greenlight sistemini bu hafta bıraksa da, şu an Greenlight’ta 3.400 oyun beklemekte. Bunlardan ise sadece bazıları geçiş yapabilecek. Kalan oyunlar ise Steam Direct sistemini kullanacaklar.

Valve, Steam Greenlight’a girmek için 100 dolar ödeyen geliştiricilerin, oyunları seçilmediği takdirde geri ödeme almaya hak kazanacaklarını da belirtti. Dolayısıyla Greenlight’ı geçmeniz, $100’lık geri ödemenin Steam Direct üzerinde basitçe kullanılabilmesi nedeniyle çok önem teşkil etmemekte.

Tek fark, Greenlight geliştiricilerinin istediği kadar oyun yayınlayabilmek için yalnızca $100 ödediği halde, Steam Direct’te oyun başına 100 dolarlık bir ücret ödenmesi. Böylece, Greenlight kapsamında daha önce oyun yayınlamış olanlar, gönderilen oyunlardan bir tanesinin seçilmesi durumunda belli bir miktar kazanacaklar.

Steam Direct’e geçilmesinin asıl sebebi ise Valve’in, insanların zevklerinin Valve’deki küçük küratör ekibin öngörebileceğinden çok daha farklı olduğunu fark etmesi.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler