div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

HotS oyun içinde olan hakaretleri cezalandıracak!

- Advertisement -

Evet arkadaşlar, bu haberi öğrendiğimde Blizzard’ı bir kez daha takdir ettim. Bolca MOBA oyunu deneyen bir oyuncu olarak, MOBA sektörünün en büyük sorununun oyuncu kitlesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun nedeni ise bir gurup oyuncunun oyunlarda kolaylıkla hakaret ve küfür içeren kelimeleri kullanılabilmesi. Kimi zaman oyunun birinci dakikasından sonuna kadar hakaret eden bile oyuncuların bulunduğu MOBA sektörünün bu sorununa karşı Blizzard savaş açtı.

Heroes of the Storm’da da gittikçe artan bu oyuncu tipi üzerine yapımcılar yeni bir cezalandırma sisteminin üzerinde çalışmaya başladı. Bundan böyle oyuncular hakaret veya küfür kullanan oyuncuları şikayet ettikleri zaman, oyuncu hakkında yeterli şikayet geldiğinde Blizzards yeni ceza sistemini devreye koyacak ve suçlu oyuncu 24 saat boyunca sohbet sistemini kullanamayacak. Eğer oyuncu aynı tavrına devam ederse bu defa iki katı süreyle yani 48 saat boyunca cezalandırılacak. Eğer uslanmaz bir oyuncuysa ve tekrar aynı davranışı yapar ise süre yine ikiye katlanacak. Tekrar aynı davranışlar oluşursa bu süre de ikiye katlanacak… Yani hiçbir limit olmadan küfürlü ve hakaret kelimeleri kullanıldığı ve tekrarlandığı takdirde cezalandırma sürekli olarak önceki cezanın iki katı şeklinde işleyecek.

heroes-36

Umarım bu tür uygulamalar diğer MOBA oyunlarında da yayılmaya başlar ve MOBa sektörünün bu sorunu kısa süre içerisinde çözülür.

Haberler

1 Yorum

  1. Cezalandırma sistemi iyi güzel de bu sistemler her online oyunda var. Sorun işleme konmamasında , çok yüksek bi şikayet gelmediği sürece kimse cezalandırılmıyor bu oyunlarda , arka arkaya 2 oyun herkesden şikayet gelecek kadar da kimse küfür etmez heralde . Bence sistem küfürü sansürlüyor ya onu sayıp işleme koyması lazım . Mesela her sansürü sayacak 10 oldu ya , koyucak bloğu 1 saatliğine , altına yazacak küfürlü kelime kullandınız vs. vs. böyle böyle artıtracak saatleri . Bu daha etkili olur BENCE.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler