div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

MOBA Serüveni #2: En çok beklenen MOBA oyunları!

- Advertisement -

MOBA evreninin ne kadar büyük bir evren olduğunu ve oyun piyasasında ne denli büyük bir etki yarattığından geçtiğimiz hafta bahsetmiştik. Hatta sizler için League of Legends ve DOTA 2’ye alternatif olabilecek bazı MOBA’ları da sıralamıştım. Ancak bu oyunlar da sizi tatmin etmediyse MOBA oyunlarına bir süre ara vermenizi öneririm. Şu anda yapım aşmasında olan MOBA oyunlarını beklemeniz ve bunları denemeniz çok daha doğru bir seçim olacaktır.

MOBA piyasasında her geçen gün yeni bir oyunla karşılaşma ihtimalimiz var. Ancak bu oyunlardan bir çoğu orijinalliğe sahip olmayan kalitesi yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Bir çok MOBA oyunu yapım aşamasında ve bir MOBA oyuncusu olarak bu oyunlardan yalnızca birkaç tanesinin beni heyecanlandırdığını söylemem lazım. Pek çok MOBA oyuncusunun da merakla beklediği bu oyunlara isteseniz şöyle bir göz atalım.

NOT: Sıralama hiçbir kritere göre yapılmamıştır ve tamamen rastgeledir.

1) Supernova
Yapım: Primal Game Studio
Dağıtım: Bandai Namco
Çıkış tarihi: 2015

Hiç beklemediğimiz bir anda Bandai Namco’nun MOBA dünyasına atılacağını duyurmasıyla beraber açıklanan oyun Supernova Macar bir oyun yapımcısı olan Primal Game Stdio tarafından geliştiriliyor. Bilim kurgu temasının yer alacağı Supernova’nın kahramanları Commander olarak adlandırılıyor ve oyunda halihazırda açıklanan 23 Commander bulunuyor. İçerisinde MOBA yapısnın dışında aynı zamanda RTS ögeleri de barındıracak olan oyun halihazırda kapalı beta testlerini gerçekleştiriyor ve 2015’de oyunu oynayabileceğimiz açıklandı. Ancak ben yine de 2015’de oyunun ancak açık betasını oynayabileceğimizi düşünüyorum.

2) Arena of Fate
Yapım: Crytek
Dağıtım: Crytek
Çıkış tarihi: Belli Değil
beni şaşırtan bir başka oyun yapımcısı da Crytek oldu. O da birdenbire bir MOBA oyunuyla karşımıza çıktı. Arena of Fate’in açıkçası oynanış anlamında çok fazla bir yenilik getirmeyeceğini sanmıyorum. Zaten maçların da 5v5 arena konseptinde geçeceği açıklandı. Arena of Fate’in asıl ilgi çekici noktası oyunun kahramanları tarihi kişiliklere veya masal dünyasından çıkıp gelen kahramanlardan oluşacak. Robin Hood ile menzilli savaşlara katılabilecek Joan of Arc ile rakibin burnuna kılıcı saplayabileceksiniz. Daha ilginç bir karakter olarak Nikola Tesla’nın elektrik akımlarıyla düşmanı iliklerine kadar titretebilirken, Kırmızı Başlıklı Kız ile… Açıkçası Kırmızı Başlıklı Kız ile neler yapabileceğimizi gerçekten bilmiyorum. Her neyse Arena of Fate’in tanıdık karakterleri ile oynamak bakalım düşündüğümüz kadar eğlenceli olacak mı.

- Advertisement -

3) Battleborn
Yapım: Gearbox
Dağıtım: 2K
Çıkış tarihi: 2015’in son çeyreği veya 22016’nın ilk çeyreği
Borderlands’in yapımcısı Gearbox tarafından geliştirilen Battleborn aslında tam oalrak bir MOBA oyunu değil; ancak listeye kesinlikle girmesi gerekn bir yapım. Çünkü oyun multiplayer modları içersinde MOBA temelli bir oyun modu da bulunduracak. 5v5 maçların gerçekleşeceği multiplayer modlarda Incursion modu oyunun MOBA temelli modunu oluşturuyor. Bu oyun modunda rakip oyunculara ve düşman minion akınlarına karşı kendi merkez binamızı korumak ve düşmanın binasını yok etmeye uğraşacağız. Her ne kadar klasik bir oynanışa sahip olsa da Gearbox oyun mekaniklerini sağlam yapar ve karakterleri sevdirirse Battleborn2un Incursion modunun başından saatlerce ayrılamayabiliriz. Bu arada oyunun PC, PS4 ve XBox One için tasarlandığını belirteyim.

4) Gigantic
Yapım: Motiga
Dağıtım: Motiga
Çıkış tarihi: Belli Değil
Motiga tarafından geliştirilen gigantic’in en çok dikkat çekici yanı grafiksel tarzı. TPS kamerasından oynan Gigantic sıra dışı karakter tasarımlarıyla dikkat çekerken her iki takımın sahip olduğu büyükçe canavarlar dikkat çekiyor. Bu canavarlar Guardian olarak adlandırılıyor ve son derece güçlüler. Amacımız kendi takımımızda yer alan Guardian’ı korumak ve rakip takımın Guardian’nını alaşağı etmek. Benim bu listedeki oyunlar içerisinde ki açık ara favorim olan Gigantic Windows 10 ve Xbox One için piyasada olacak ancak net bir çıkış tarihi yok. Yine de çok büyük ihtimalle 2015 sonuna veya 2016 başına kadar oyunu görebileceğimizi düşünüyorum.

5) Victory Command
Yapım: Petroglyph
Dağıtım: Playgrid
Çıkış tarihi: Belli Değil
Alışılageldiği üzere MOBA oyunları genellikle fantazi dünyalarında geçiyor. Oradan buradan büyüler savruluyor, karakterler oradan oraya atlıyor. Yakın dövüşler dahi fantastik hareketlerle sonuçlanıyor. Victory Command bu tabuyu yıkmak üzere Petroglyph tarafından geliştiriliyor.Erken erişimde olan oyun askeri bir MOBA olarak dikkat çekiyor. Yani tanklar, tüfekler, piaydeler bu oyunda olacak ve tabii ki RTS elementlerini de bu oyunda bulabileceksiniz. Tüm bu realistik askeri temayı bir MOBA oyununa nasıl yedireceğini merak ettiğim Victory Command’ın çıkış tarihi ne yazık ki belli değil.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler