div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

GamesAid bu yıl 564.000£ topladı ve yardıma muhtaçlara gönderdi!

- Advertisement -

Habere girmeden önce biraz GamesAid’ten bahsetmek isterim. GamesAid, İngiltere’de bulunan bir yardım kuruluşu. Yaptığı şey, oyun endüstrisindeki devlerden bağış kabul ederek bunları çocuklara yardımı dokunan diğer kuruluşlara iletmek. Yani bir nevi oyun endüstrisi ile yardım kuruluşları arasında ki ağ gibi. Sadece para’da değil, aynı zamanda kullanılmayan eşya ya da malzeme’de kabul ediyor ve bunları açık arttırmada satarak yine bir para akışı sağlıyor. Habere gelirsek, dediğimiz gibi bu yıl 564.000 Pound topladı ki bu inanılmaz bir rakam.

Esas olay ise GamesAid geçen seneden %30 daha fazla bağış topladı. 564.000 Poundu ise, Charities Accuro, Action for Kids, The Clock Tower Sanctuary, Lifelites, MAPS, Safe @ Last, SpecialEffect ve Jigsaw 4 U’e her biri 70.500 Pound alacak şekilde dağıttı.

Bağışı alanlardan biri SpecialEffect dedik ve size açık açık yaptığı şeyi söyleyeyim. Engelli çocukların video oyunlarını engelsiz birey gibi oynamaları için yardım yapıyor. Yardımdan kastımız yeni olanaklar sağlamak yani mesela ekstra uzul ve ya onlar için tasarlanabilir portatif oturaklar vesaire. Düşünsenize bir. İki kolunuz’da yok ve video oyunu hastasısınız ama, oynayamıyorsunuz abi. Bildiği dokunamıyorsun bile en fazla yapabileceğin şey ya burnunla klavye butonuna dokunmak ya da ayağınla rastgele basmak olurdu. Onların’da bizim gibi rahat ve konforlu bir şekilde oyunlarının keyfini sürebilmeleri için çalışıyor bu insanlar. Hani League Of Legends oynarken sinirden klavyeyi havaya kaldırıp geri vuruyorsunuz ya da klavyeyi yumrukluyorsunuz ya, onlar onu bile yapamıyor. Hayatın değeri burada anlaşılıyor.

Yine’de size burada hayatınızın değerini bilin mesajını verecek belki’de son kişiyim ama bu yazıları yazarken benim tüylerim diken diken oldu. İşte SpecialEffect’in yaptığı bazı şeylerin videosu.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler